du sticks!

Just nu Nytt projekt! Vi sitter och är ytterst fokuserade för vi har tagit oss an att börja sticka (ja du hörde rätt!) Till och med Olla the man sitter här o knåpar. Det är trevligt, ett nytt sällskap.

måste sticka vidare.

höhö

Bergen, regnigare och vackrare kan det inte bli

Den mest intesiva dagen på länge, och hitills är klockan bara 17:00. Åker till mitt arbete som vanligt och känner väl på jobbet att, JA! jävlar i mig vad allt går bra, smooooth! Känslan varade dessvärre inte länge än till min 4e order (som också var den största), välter. Köttfärs paket och plastlådor spider sig över golvet och rullbandet till TUSEN! Det första jag tänker är, NEEEEEEEEEEEJ nu får jag sparken, mitt liv äv OVER! Men så ser jag mig omkring och inser att bossen och övrig fast anställd personal inte såg mitt missöde och jag känner en enorm lättnad! Tacka mina swedish arbetskamrater och ensamma Oscar som hjälper mig,  så det löste sig det smidigt och snyggt efter lite fniss (och jag har fortfarande jobb).

En arbetsdag utan sin mobiltelefon i närheten resulterade i ca 20613836 sms och 6 missade samtal. Samtalen var väl de viktigaste, nummer jag inte kände igen. Exalterad och lite spänd ska jag och Malin ta oss hem från jobbet och tar den gamla vanliga bussen. Glömmer att stiga av i stan och åker vidare till busstationen istället (trodde vi ja). Bussen passerar inte där och eftersom den var 30 min sen så tänker den inte stanna förns slutstationen istället. Väl kommer vi av och ska fråga en herre om vägen till station. Det visar sig att han är döv och jag använder mig av mina skills i teckenspråk och vi kommer fram till vilket håll vi ska åt. Jag kommer hem, ringer ett normalt samtal och ett jävligt udda.

Agnes har hört av sig, hon skulle på ännu en intervju, direkt efter sill och räk produktionen. jag kommer hem, packar hennes "fresh up" saker och sedan ger mig av , IGEN! Nu är jag i alla fall tillbaks hemma och är jävligt trött.

Jäklar vad mycket skit jag skriver.

Lin som var ledig idag och hade sett fram emot långhelg kunde glömma det. Ola lagar mat till mig nu. Ikväll är det nattöppet på stan, julgranen ska tändas och det bjuds på pepparkakor och julmys. Dit blire!


det var soffan som lät!

Onsdag, veckan mittpunkt. Arbetet är avklarat för dagen, middagen är lagad och tvätten ska hängas, och det känns inte det minsta för vuxet för min smak. Hurtbullen, Agnes är och tränar, Lin är på jobb-möte & Olla gör det Olla är bäst på, computer.

Idag tog jag modet till mig och frågade bossen om det vore okej att byta skift torsdag nästa vecka, eftersom vi ska på Timbuktu då, och jag skulle egentligen jobba till 23 den dagen. Men det var nemas problemas och jag är glad!

Idag har jag även försökt mig på att vara lite terapeut i en sann väns nöd. Kärlek. Det där oförståeliga ämnet och den oförståeliga känslan. Oftast vet man varken ut eller in när det spelar in.

Jag håller just nu på och söker extrajobb, så jag kan dra in en hacka till vid sidan av. Det går väl knappast motstå!

Lägenheten är idag för ovanlighetens skull välstädad och inte en enda stor diskhög som växer och växer ända upp til taket. Dessvärre är temperaturen lika som vanligt. Tippar på en 17 grader, cirkus. Tänderna hackar sitt och gåshuden bevisar det mesta.

Vattenpipa kolen är slut, filmerna redan sedda, skivorna nästan sönderspelade och tv-tablån är skit. Det som återstår är tvätten som ska hängas och duschen som ska intas. Bäst att röra på fläsket!


What about some time in bed?

Sittandes i vårat surkåls-förpestade sovrum med datan i knät är nästan som att möta Agnes i dörren efter en intensiv dag i sillproduktionens ära. Om man syftar på lukten förstås.

 Nej, så illa är det faktiskt inte, varken vårt sovrum eller Agnes. Något som däremot fick mina hår i näsan att skutta till idag var lukten av dagens nytvättade kläder, efter att vi ”lånat” lite skjöljmedel av någon av våra grannar. Och det är ju verkligen sånt du bryr dig om, eller hur?!!

Nu har jag, Lisetud, Sillen/ Räkan (Agnes) & Garlic-bitch börjat få lite pejl på läget och komma in i nån slags rutin här i vardagen. Det betyder att vi jobbar för det mesta om varann. När vi väl ses berättar vi om de underliga händelserna vi vart med om. Olla, som fortfarande, är arbetslös finns oftast alltid hemma, så ensamt blir det aldrig.

Nu har jag bytt ”design” på bloggen till FOOD temat. Det lät kul, RIGHT?! På tal om att vi åt K O R V  igår för första gången sen jag kom hit! DET var orgasm för munnen!

Jag önskade att någon skulle höra av sig och meddela att denne kommer och hälsar på! Det vore det. Jag har bestämt mig rätt sikkert att jag åker hem för en kort visit nått datum straxt efter nyår i alla fall. Jag saknar inte för fem öre att komma hem, det är bara människorna jag saknar! Linköping lockar mig inte alls. Den staden känns sedd. Nu kommer jag nog att vara sugen på nått nytt hela tiden.

Ska försöka lägga upp lite fresh bilder från bland annat utsiktsplatsen som man tar en ASCOOL hiss/vagn/bugg/tåg (you name it) upp på berget.


För övrigt är det snö och kallt!

For you Ingela, Lin är duktig!

Bedtime soon

3 kokta (men frusna) ägg i en kall skinnsoffa

3e söndagen i Bergen och idag kom min första skvätt av tårar i form av hemlängtan, i samband med ett telefonsamtal, och i omgång nr 2, när det ballade ur totalt här i hemmet. Vi 3, av det kvinnliga könet, sitter vid varsinn data och konverserar med varandra över msn och drar otaliga citat ur Fucking Åmål och MTV's jamba reklamer. För kul för att kunna förstås.

skriver mer sen.

Bajs

Michelin

Och så blev det. Jag sa mer eller mindre upp mig på mitt arbete i chark, efter att ha kommit till arbetsplats #2, där för övrigt ingen respekt visades gentemot den nya tjejen (jag). Ju mer jag frågade, desto surare svar fick jag.

Samma dag som jag bestämt mig för att det var nog, ringer Eivind och räddar min dag (och liv). Han erbjuder mig lagerjobb i kylen på Gilde och jag tackar snabbt jag. Vi bestämde möte för hygientest dagen därpå och jag hade då ingen aning vad detta hygientest innebar (?). Mer eller mindre orolig tar jag mig dit för hygientestet, som senare visar sig vara ett prov efter 3 h studerande av personlig hygien, produktionshygien, smitta, zoner... you name it! Det gick så klart galant, så i slutändan fick jag ett fint diplom och slussades vidare mot bussen och arbetet.

Väl på arbetet möts jag av Jörgen som ger mig en snygg och framförallt välfodrad overall (då vi arbetar i 4 grader), en hatt, skor och vantar och sen lämnar han över mig till Lindis (som hon vill bli kallad). Jag blir så överväldigad av att hon är så snäll och trevlig mot mig, så jag upprepar det för henne minst 197463984 ggr under 2 h och hon skrattade mest och tycker att det är trevligt med lite ungdomar och framförallt svenskar.

De visar sig att jag är inte den enda svenne-ungdomen där. På mitt skift var det väl en ca 6-7 st till, varav några av dom bor just cross the street. De bjöd in oss på ferre på lördag, and it is!

Fy helvete vad jag är glad för det här jobbet, it forgolded my vardag. Sosmallyouabout kommer cashen rulla in FETT!


 
Så här ser och känner jag mig i min sköööööööna overall!

So long!


La cream!

När sötsuget slår in och affären känns alldeles för långt bort och avlägsen, får man ta vad man har!
Här lyckades jag finna lite sprutgrädde, till min lycka!
Det gjorde själen väl, dessvärre inte figuren!

RUBRIK

Idag var jag tydligen ledig. Det verkar inte finnas någoon slags av rutin i mitt arbetsschema överhuvudtaget. Eller rättare sagt, jag har inget schema alls. Jag ringde Björn desperat imorse oviss om jag skulle jobba eller inte. Han ringer upp mig senare och meddelar att jag ska jobba på meny i Åsane imorgon och på onsdag och sedan därefter får vi se. Det där med att få heltid fram till jul verkar vara ett flummigt begrepp i hans mun.

Hursomhelst, idag har det blivit en dag på stan tillsammans med arbetslösa Ola, vilket resulterade i en del ruinerande inköp, men dock så värda. I skrivande stund är nu Lin och jobbar sin första dag och Agnes är precis hemkommen från sitt och försöker koka ris. Vilket jag avstår från att kommentara. Hills repriser går på mtv, vattenpipan står och väntar på att intas på bordet och jag trivs, det gör jag verkligen!
Även om jag saknar er där hemma och att jobbet suger ibland.




Hade ingen bild på viktor :(

helg i huset

Det var fredag och därmed arbete för mig mellan 13-21. När jag kommer hem har det bunkrats upp för mys med nyköpt vattenpipa, doors i högtalarna och ett överflöd av tända stearinljus. Kvällen var så koselig så!



Lördag och klockan ringer, jobbade även idag under den värsta rusningstiden och trodde verkligen att jag bokstavligt skulle dö. Men jag klarade det och gick "stärkt ur" situationen (som en psykolog skulle sagt efter att man mött sin största rädsla och överlevt den). Nog var det tack vare Tommie som glider runt som en räka i allt flott och blod och trallar på både den ena o den andra svenska sången.

Hemkommen trött och sliten runt 19 och dags att ladda om för en intensiv kväll. Förfest här hemma med familjen och ett sjuhelvetes dansande, så att grannens lysledningar i taket tydligen hade gett vika...


                                                     
Gymnast


Framåt 21-tiden samlar vi oss lite och beger oss in till stan och hem till Linda (???) där vi möts av en del,  på senare tiden blivit välbekanta ansikten. Det röks inomhus, vilket gör att det knappt går att andas och ölen konsumeras i brutala mängder.

Väl runt 12 snåret tar vi oss i kragen och beger oss mot stan för att leta upp ett ställer där 18 åriga ynglingar kommer in. Det var då fransmännen, som befann sig på samma fest, tog tag i det hela och styrde oss till mitt i ingenstans, men till det bästa nånsin! Hulen, ett uteställe som ligger underground i typ ett berg och var helt enkelt bäst!

Idag gick vi o handla så att vi kunde göra en nice laxmiddag som avnjöts väl, må jag lova! Jag slog vad om att gå till affären i täcke, and so I did. Kände mig som en gurka på¨museum!

bildbevis


flygande benflisor och blod under skorna

Första arbetsdagen avklarad! En poäng till mig! Jag klarade mig i alla fall undan det klassiska kris-toalettbesöket, som brukar mest bestå av att samla krafter och gråta en skvätt.

Att stå i chark är mer komplicerat än vad man kan tro, speciellt om det man säljer förekommer på ett annat språk. Vet ni till exempel vad en högrevsbog av oxe är? Eller hur det ser ut när det är uppskuret, dessutom veta vad det heter på Norska?
Nej, visst gör ni inte det, och inte jag heller. Jag försöker att mestadels hålla mig till pålägget, som jag fått lite kläm på i alla fall, och att tömma papperskorgarna illa kvik,t så iatt ngen annan hinner före. Imorgon ska jag dit igen, då mellan 13-21 och jag är fortfarande lika nervös. Det som förgyllde min arbetsdag var när jag fick gå och lämna över disken till den mörkhyade, obegriplige mannen som diskade med högtryckstvätt och stoltserade med sina svenska språkkunskaper som i "tack så mycket". Åtminstone han verkar gilla mig.

I onsdags anlände Pat till Bergen och firades med att gå ut o ta "EN" öl. Vi i sällskapet var jag, Lin, Olla Och Viktor. Vi snubblade in på ett ställe namned, Hector's Hybel. Det spelades bra musik och alla av oss blev lite mer berusade än tänk, men det var gött!

Lin var på intervju idag hos Odd (¨ca 60år och ser ut som en kopia av skimmeröga-gullan på ISS) och hon blev som väntat kär och fick såklart jobbet! Hennes premiär går av stapeln måndag kl. 12:30.

Agnes fortsätter att mala lök, kasta sillspad över sig själv och kladda räksallad på sitt minilager, men hon verka trivas!

Ol(L)a väntar ivrigt på sin telefonintervju, och är fram tills dess att hon ringer, okoncentrerad. Men under tiden själ han min garderob och diskar. Och det verkar ju vara fine för honom =)

Jag har sågat igenom ben (så det SKÄR i öronen), halkat omkring i blodspill och kladdat ner mig själv i pölsa. Men life goes on! Dessvärre (/bättre) kommer jag nog att bli vegetarian för resten av mitt liv!

Ciao

The view


Taget från vår balkong, inte dumt de!

Effektiv dag

Jobbintervjun avklarad. Det gick vägen må jag säga! Efter den mest panikartade stunden i mitt liv lyckades jag komma fram i god tid till min och Björns avtalade tid. Efter att ha fått för mig att det är personalhuset jag ska till så kollar jag upp vilken buss som tar mig till Nesttun, och en lämplig avgång ntid. Efter att jag och min följeslagare Sten Ola tagit oss dit och pustat ut för en sekund går jag in på kontoret och frågar vänligt om personalhuset och personalservice är "samma" grej (då jag och alla andra jag frågat sagt det), svarar receptionisten, tvekande, men NEJ, och kommer fram till att hon aldrig ens hört talas om det. Klockan var då 13.07 och paniken bryter ut. Björn och min avtalade tid var 14:00. Om inte ens en bemanningsföretag-arbetare känner till företaget, vem ska då veta vart det ligger?

Vi sätter oss på bussen tillbaka hem i hopp om att hinna surfa till oss adressen och sen börja leta på nytt. Samtidigt panik-smsar jag med Lin att jag inte hittar och mitt liv är över. Väl på bussen tillbaka får jag det Gyllene Smset av Lin. Hon har haxxat med mobilen och skakat fram adressen och vi frågar busschauffören vart fabrikkgatan ligger. HUR STOR ÄR CHANSEN ATT VI JUST BEFINNER OSS I BUSSEN PÅ FABRIKKGATAN?!?! Så var det i alla fall och jag kommer fram i god tid!

Självaste Björn var snäll och fyllde i saker på arbetsenkäten som jag egentligen inte kan. Han försökte även göra klart för mig att han verkligen inte var farlig och att jag skulle sluta vara nervös.Vi pratade också svensk hockey och skidåkning. En trevlig prick!

Till det viktiga, jag fick jobbet. Heltid på Meny i charkdisken till jul. Det kommer bli bra intalar jag mig själv lite försiktigt (trots att jag är nervösare än en ost med hål i).

Idag är första dagen sen vi kom hit som vi inte har fått dosen av Greveholm, och jag lever!

Resten av dagen har jag nästan förträngt i min nervositet, förutom den goda chokladbiten jag har smakat av!

sprutgrädde och makrill

Nu har regnet kommit tillbaka till Bergen, och förmodligen för att stanna!
Det blev ingen bergsutflykt idag som konsekvens av vädret. Istället blev det att gå ut på en (frivillig) promenad genom regnet och runt Bergens vatten, för att senare vänta in besöket av Mimmi & Ricard= pannkakstillverkning (hör o häpna) med tillhörande sylt och grädde. DÄ NI!

Ännu en släng av Greveholm följt av sällskapsspelet När & Fjärran, där jag själv insåg mina dolda kunskaper om just Afrika (?!?)

Så vart det dags för arbetssökande och CV-registrerande igen.

Nu ska vi straxt köra igång Eva & Adam. Igår blev det uppdelat med Fucking Åmål, Sandor slash Ida och SÅKLART, GREVEHOLM!

Ge mig en ostgrill och jag är satisfied!

ciao

ont i buken

Första söndagsmorgonen i Bergen, och den är som väntat, grå. Resten av min nuvarande familj ligger fortfarande och sover medans jag är alldeles för rastlös för det just nu.

I lördags hade vi vår inflyttningsfest och som väntat var ALLES svenskar. Många fler från Linköping än vad jag trodde och ett par stycken från Östersund och Göteborg. Vi lärde oss under kvällens gång att Lin vet verkligen hur man nyttjar en vinbox, och vi som trodde att vi köpte billig öl, fick smaka på vår medicin ännu en gång.




Idag har vi planerat utflykt upp i bergen ihop med Mimmi och Ricard. Hoppas att vädret kommer tillåta detta för annars blir det nog att se om Mysteriet på Greveholm (som vi redan gjort 232945295 ggr). Men man kan ju inte annat än o älska den julkalendern. Igår räknade vi ihop timmarna på ett ungefär och kom fram till av dygnets vakna 14h satt vi på våra fat asses 12 av dom. NYTTIGT!

På måndag ska jag på arbetsintervju för något jobb jag inte riktigt vet vad det innebär. Nervös? (Behöver du ens fråga?) Jag är glad om jag har kvar några naglar och tänder tills dess.

Kom gärna o hälsa på, och som ni kanske läst i agnes blogg (agnesboken.blogg.se) HÖR GÄRNA AV ER! Bara för att vi har flyttat så betyder det inte att vi inte finns.

Pölsa NUMBER 1 !!!

Förflyttad är ordet minst sagt. Inte längre kvar i Linköping (med underton av lycka). Numera bosatt i Bergen tillsammans med 3 god vänner, inte mindre än Lin, Agnes och ett inslag av testosteron i form av Ola. Jag måste säga att efter 2 FRUKTANSVÄRT intensiva dagar (ironi) så trivs jag, om det inte vore för 2 katter som bor under samma tak som oss. Men tack Gud, och allt därtill, så flyttar dom härifrån imorn. Förhoppningsvis återställs jag då med.

Idag har jag fått en alldeles egen privateshow av Lin och Agnes. En gamml skiva, döpt till mix 1 hittades i mitt cd fodral och som väntat, innehöll spåren på skivan en del guldkorn. Iklädd min och Lins skräddarsydda pljettklänningar bjöds det på stripptease-dans kring en s.k strippstång i form av en "katt-klös-stolpe" (ni kan tänka er hur hög den var) och sedan hölls det öråd och tyvärr fick ostbågs-Olla lämna oss. Anyhow, ni försår säkert inte ett skit, men GÖTT (sussie) vare!

Jag är SEXTON!!!

Imorgon är det vi som ska hålla tillställning med inflyttningsfest nu när alla kommit fram och installerat sig. Det har laddats ned musik i den bemärkelse att temat märks tydlig om man har hängt med i svängarna, 90's. 

Men om just DU (!!!) vill flytta in med oss är du HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! Hyran är snordyr, hel 13500 nok/ mån, om det nu skulle vara en lockelse! (utsikten är åtminstone WONDERBAR!!!)








RSS 2.0