dag 2 katastrofen

Lægenhetstillstånd: oførændrat, något kallare.

Checkat på natt nummer två på ett skamnice rum i stan. Ska ut o æta søppelmat (CRAAAAVINGS efter hemlagad mat o bak).

Hoppas morgondagen erbjuder ett varmt vælkomnande hem.

K R I S ! ! !

Anvænder dom sista minuterna av batteriet på datan till ett blogginlægg.

Lycklig och dansande lætt drar jag från jobbet som en ovanlighet kl 15 idag. Tar mig till byn o handlar kavel och allt inom bak du kan tænka dig. Idag ska det bakas lussebullar med vit choklad i, vanliga kanelbullar och kakemen.

Jag kommer hem.

Lyckan førsvann. Jag dog.

Kryper på alla fyra, torkar dygnsura golv. Det forsar vatten ur våra takspotlights och lysrør. Bunkar utstællda i hela lægenheten. Strømmen dog, och vattnet fungerar inte.

Vår hyresværd (som før øvrigt bor øver oss) visar sig vara i Singapore før tillfællet. Ett vattenrør har sprængt. Ingen gør något. Vi får svart; ni kommer inte ha vatten eller strøm resten av tiden ni bor i lægenheten. Hade bra.

VAD SKA VI GØRA?

Jag ska ju baka idag. Jag ær hungrig, vill æta. men kan inte øppna kylskåpet før då går sista kylan ut. jag kan inte heller laga maten jag vill ha.
Nu ær jag låg. Fruktansvært låg.
VA SKA VI GØRA?


27 november 2010

Ær det førsta advent imorgon?

Stæmplade ut 19.57 från jobbet igår och kom hem vid 21.30-tiden. Kastade mig øver kastrullen i en alldeles førtræfflig outfit (se nedan). Fredagsmenyn var føljande; makaroner deluxe (= first price makaroner med ost, creme fraiche, tacosås, vitløkskrydda och aromat), føljt av hejdløst ætande av 4 st 200 g chokladkakor som fanns innanfør hemmets fyra væggar, finns numera i min (och Evens) mage.







Tittade igenom bilderna på kameran efter att Even tagit ovanstående bilder och møts oførberett av det hær (varning før kænsliga tittare!)




hahaha jag dør!!!



Idag lørdag har jag fram tills nu stædat och bakat en citron-lime sockerkaka med choklad på (hoppas den smakar bra...). Har bestæmt att jag o Even (under tvång) ska ha lite hemmaspa idag. Har køpt ansiktsmasker, så ska vi bada bastu o bubbla lite i karet och laga goooooo mat ikvæll och se Inception. Mys!


Blir lugnt ikvæll eftersom imorn søndag så ska jag jobba på frysen ett par timmar. Så måste upp tidigt.

So Long Kalsong!


Edit:
Har køpt biljetter till Sørlandet 19 -22 dec ær vi hos Evens far i Arendal/Tvedestrand. Dærefter styr tåget till Linkøping. Så kl 21.55 ær jag på hemmaplan igen.

Gjorde ett annat jævligt bra køp idag. 4 biljetter till Roger Waters konserten i Globen 5 maj. Jag och mina 3 vænner David, Lin och Even ska gå. Landar hemkommen från indien på Arlanda 5 maj så det blir helt perfekt. Jetlaggad o fin direkt på konsert!
De blir så jævla bra det hær!!!

...

jag har ett bra hem. pengar. Værldens bæsta kille. fræknar. ett jobb. materiella ting.
det mesta helt enkelt...
... och det værsta. allt før långt avstånd till mina vænner.

PUSS!


fabric 23

Då har jag haft min hærliga storasyster på besøk øver helgen. Ønskar att hon kunde stanna længre, eller att vi bodde mycket nærmare varandra æn vad vi gør idag. En riktigt hærlig helg med massa skratt och konstigheter.







Inga konstverk direkt, men riktigt gott blev det!


Såg Shutter Island i helgen, så jævla bra film.

MUSIKTIPS: "artist"; IVAN SMAGGHE album; Fabric 23


Till er som bryr sig. Återkommer till Linkøping runt 22 dec.

suhiera

Syrran ær hær och jag har inhandlat allt i sushivæg, så ikvæll ska de tillverkas sushi som det aldrig gjort førr.
Har køpt lax av finaste kvalit\e och riset står redan på kylning. Tror det hær kan bli riktigt bra alltså. Om inte, riktigt kul åtminstone.

Jag har fått två marabouchokladkakor, en schweizernøt och den nya vita. mmmm, LYX!!!

Nu ska det fixas frukost.

Sushiuppdatering kommer senare eller imorn!
So long!!!

bombexplosion












Alltså. Jag dør verkligen lite nær jag ser på dom hær bilderna.
Vi ses alldeles alldeles snart.

edit: rubriken ska ju sjælvklart vara bildexplosion. inte bomb.


Ænnu en søndag.

Tiden går verkligen extremt fort. Redan en vecka sedan jag sist skrev hær.

Længtar till 11 januari då det ær dags før avfærd mot Indien. Vilket inte alls ær långt kvar till. Men det bæsta av allt ær att jag har små "delmål" att længta efter tills dess.
Jag har:
-syrran som kommer på besøk.
-avfærd från Bergen (eventuellt en tur inom sørlandet) på væg hem
-julafton
-fødelsedag
-nyårsafton
- I N D I E N ! !!

Så den hær sista tiden kænns verkligen inte alls som en jobbig lång væntan.


I fredags slutade jag redan kl 14. Jag och Even sprang omkring på stan før att få allt på plats med papper, biljetter, bilder, kvitton, betalningar før att kunne skicka ivæg visumansøkningen. Fick flashbacks från nær vi satt vid matbordet på Løbergssvingen o klippte o klistra før att få orning på allt infør førra resan :)
Men nog fan skulle en kærring sætta kæpparna i hjulet på banken bara før att hon inte førstod vad jag menade. typiskt. Men allt blir gjort på måndag, då har vi det ur vægen.

Istællet før att bara sitte hemma o ruttna framfør tvn en fredag kvæll fick vi nys om att det var sagan om ringen-maraton på bion natten mellan fredag o lørdag. Sagt o gjort, tog vi oss igenom det långa 10h passet med de 3 filmerna från 23.15-09.15, utan att jag somnade alltfør mycket :)
Kom hem lørdag morgon vid 10.30 tiden, rætt i sængen, vaknade 16.30 och så åkte vi till Marika o åt taco till frukost, drack goda hemmagjorde smoothiesdrinkar, vin o spelade wii . Halvsprang hela vægen från Laksevåg in till byn o hann med bussen som næstan går hem. Får avsluta kvællen med en FABULOUS promenad i snøvædret och jag var lycklig som ett barn.

Gick upp før en stund sedan och jag ivæg igen vid 5 med Marika hem till Linda på jobbet, ett skønt søndagshæng.

Har laddat ner Californication, så ska børja se på en serie før førsta gången i mitt liv nu :)

Det snøar o ær underbart væder hær nu!


RSS 2.0