22 juli

Blir alldeles rörd av de få men otroligt fina kommentarerna jag får av mina kära Jag saknar er också, och önskar inget mer i världen än att jag kunde vara hemma med er i sommar och bara få leva, njuta och umgås, så som man ska göra med sina vänner om sommaren.
 

Istället sitter jag här o skriver och tjatar som vanligt om matlagning och andra värdsliga ting ;) Idag har jag och E storstädat lägenheten så det står härliga till. Igår åkte Viktor hem till sverige igen och det känns väldigt tomt. Det har vart kul att haft honom här, tiden har gått så ruskigt fort.
 
Men nu är det fokus som gäller. På fredag gryningsmorgon så flyger vi mot varmare strök och jag ska få mig en liten välförtjänt semester i BOOM-land.
 
Men tills dess levererar jag bilder i form av välsmakande, sund, njutbar och trevlig föda. Bon Appetit!
 

Gudomlig matpaj!

Inspirerades av en blogg och gjorde den här matpajen idag. Må hända att den ser väldigt flötig ut, men knappast vad den är. God som fan är den iallafall och måste prövas! 
Enjoy!

Ingredienser:

  • 400 g zucchini
  • 150 g keso
  • 1 dl kvarg
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • Riven parmensan till garnering
  • Kryddstark köttfärssås

Utförande:

Riv zucchinin fint med ett rivjärn och krama ur vätskan. Vispa upp ägg lätt och tillsätt kvarg, keso och den rivna zucchinin. Smaka av med salt och peppar.

täcke en pajbotten med den färdiga köttfärssåsen eller annan önskad fyllning. Häll över kvarg & zucchiniblandningen, strö över riven parmensan och grädda i ugnen ca 40 minuter.

Pajen kan serveras både varm och kall! :)


Livet

Så var det fredag ännu en gång och dagen startades med en runda på totalt ca 8km varav 4km sammanhängande löpning. Hade med mig fina Viktor som sällskap. Idag gjorde han sin sista arbetsdag här i Bergen. Tänk att 6 veckor har passerat så fort! Vad skönt! Men sorgligt i samma veva att han ska åka hem. 
 
Nästa fredag är det äntligen dags för avfärd mot Portugal där det ska festivalas så det står härliga till. Som jag längtat! Och än därefter så har jag bara knappt 4(!!!) veckors arbetande kvar här i Bergen innan det bär av mot kära Linköping igen för nästan en hel månads nödvändig catch-up-time med vänner och familj. För sen... sen ger vi oss iväg på det stora äventyret, mr. E och jag. 
 
Läskigt. Men väldigt väldigt spännande. Och jag är nyfiken, mer nyfiken än någonsin. En för mig helt ny världsdel med all vad det innebär i kulturväg, mat och smaksupplevelser väntar oss. pirrigt.
 
Något som i lite mer eftertanke känns världigt tråkigt är att jag kommer ju komma hem i början av sep (4-5-6) nån gång. Är det då så att skolan har börjat för er studerande så att ni rymt tillbaka till era studieorter? Hoppas inte...
 
Älskar er!
 

Löpdebut

Nu i semestertider så är gruppträningen på SATS kraftigt reducerad och därmed nästan inga förmiddagspass på hela veckan. Jag som jobbar skift tränar ju varannan vecka just på förmiddagen före jobbet. Lite tråkigt tycker jag som inte känner att jag "hör hemma" i gymmet pga dålig kunskap, vilket jag jobbar med att lära mig. 

Att träningen skal helt utebli är inget alternativ och igår lyssnade jag på en pod från sveriges radio Kropp & själ- Varför springer alla? . Jag har alltid avundats löpare. Aldrig sett mig själv bli en, och har  endast vart ute på en enda frivillig löprunda i hela mitt liv. Jag fullkomligt älskar spinning, och anser mig vara ganska "bra" på det, men vet ju att cykel kondition och löpkondition är två helt olika saker. Därför har jag alltid sett att jag inte kan springa, för jag är i för dålig form helt enkelt, trots att jag anser mig som ganska träningsvan o bla bla bla...

Idag däremot var dagen D. Stack till gymmet med tanken att prova på löpbandet. Målet vara att se om jag klara av att löpa 2.5km, möjligtvis om jag kunde sträcka mig till 3km. Men lovade mig själv att inte bli besviken om jag bara orkade 2.5km.

Värmde upp med rask gång 1km (10min). Började därefter jogga på 8.5km/h. Ökade allteftersom och det kändes ganska lätt. Passerade 2.5km.... 3km.... bara lite till, o lite till...

Slutade till slut på 5km! Högsta hastighet 12km/h och totalt tog det 32.31min. Ingen toppentid för andra, men ett stoooort steg för mig, och vilken boost för självförtroendet! Nu har jag en utgångspunkt att jobba från.

Nedvarvning 1 km, så totalt blev det 7 km på bandet. Inte illa pinkat.

Och en saker är säker, det här var ingen engångsföreteélse ;)

Gott återhämtningsmål i form av proteinboostad gröt, kycklingfilé o äpple


BOOM-fever

Nedräkning på riktigt! 11 små ynkliga dagar kvar tills jag och Even lättar från Bergen till Portugal. BOOM festivalen, soon to come. Kommer att bli magiskt!

Wedding

Bröllopsparet med vardera sitt barn
 

Hade en så underbar vistelse på somriga Sörlandet! Bröllopet utsöndrade äkta bonderomantik och blev så nära perfekt som det kan bli. God stämmning och levande musik i form av dragspel och fiol på en loge med tonvis av god mat och tårtor i alla former och färger.
 
 

 
Fick lite sommarväder så sol & bad stod på schemat. Avslutade vistelsen med vattenpistolkrig med Sebastian.
 
Total njutning hela helgen, medicin för själen!
 

freitag

Vaknade upp med tætt igengrodda øgon och en tæppt næsa, jævla pollen alltså. Men inget skulle få stoppa mig från att utøva lite Yoga ute i det grøna denna varma (tyværr inte soliga) sørlands-fredagsmorgon!
 
Efter att ha væckt Even genom att låta som en trumpet fick jag andas så gott jag kunde genom næsan.
 
Men trots det så att det blev en hærlig start på dagen var det minsann inget tvivel om! (ja ni ser ju toarullen ;) )

freitag

Vaknade upp med tætt igengrodda øgon och en tæppt næsa, jævla pollen alltså. Men inget skulle få stoppa mig från att utøva lite Yoga ute i det grøna denna varma (tyværr inte soliga) sørlands-fredagsmorgon!
 
Efter att ha væckt Even genom att låta som en trumpet fick jag andas så gott jag kunde genom næsan.
 
Men trots det så att det blev en hærlig start på dagen var det minsann inget tvivel om!

frisk luft

Gick jættesmidigt att ta sig till Tvedestrand med flyg till Kristiansand och vidare med buss 1.5 h, Till samma peng, om æn inte lite billigare æn vad det brukar kosta att ta tåg først 8 h + buss 4 h. Att jag och aldrig Even har tænkt længre æn næsan ræcker och alltid rest såhær...
 
Hær ær det sol och sommar och lugnet som infinner sig hær långt bort från storstan' ær obeskrivligt hærligt! Imorn blir det trædgårdsarbete infør brøllopsfesten som skal hållas hær. 

Work out!

Överlevde mitt första besök uppe i gymmet på alldeles egen hand. Det var läskigt, och det kändes som att precis alla stirrade ned minsta anspråk till rörelse jag gjorde där. Säkert bara så det kändes, men så är jag ju en ung babe som män faktiskt spanar in av och till. haha.
 
Det bliva uppvärmning på crosstrainern i 15 svettiga minuter och därefter tung träning för bröst & triceps, och avslutningsvis 3 set med vanliga+sneda crunches och 3 set plankan. Helt slut mötte jag Viktor och rann sedan runt på stan för att få ordnat så att pöjken ska få ut lön. Satt närmare 2 h i väntekö på skattekontoret, pust!
 
 
Är ni också sånna som så fort det är tomt i omklädningsrummet så poseras det hej vilt framför dom massiva speglarna i alla möjliga vinklar och fotas? Kan erkänna att jag är en av dom... Pinsamt om man skulle bli påkommen någon gång...
 
 
 
Idag hade min käraste Babba födelsdag! Ser verkligen fram emot att få komma hem snart och få fira henne bland annat. Är ju fler favoriter som har fyllt år <3

RSS 2.0