Feliz Navidad

HEj igen fore nyar!
 
Har sitter vi pa sjalvaste julafton pa ett internetcafe i San Cristobal, Mexico. Precis skypat med familjen som befinner sig i den riktiga varlden och brevid mig sitter Even och lyssnar lite ovantad pa Bjorn Afzelius gamla danga Tusen Bitar.
 
Igar kokade jag ett rejalt lass med risgrynsgrot som fick pryda dagens frukostbord och ikvall blir det ostbricka med vin.
 
Imorgon ar det tid for att efter snart 3 manader lamna Mexico for Guatemala.
 
God Jul!

the end of 2012

God Jul & gott nytt ar!
 
Vi ses, all love

14 december

Tva dagar i Oaxaca city med mina kara Even har varit... SUPRISE, helt fantastiska! Har strosat 'gater upp o gater ner' och jag har antligen fatt kopt en rockring (som jag har letat, happy!), varldens snyggaste ponchogrej och atit majskolv. Idag letade vi efter vykort i 2 timmar och har nu antligen skrivit och postat.
 
Vykortsaction och kaffemys
 
Imorgon ger vi oss (bokstavligt talat) ut i djungelen. Vi reser till Palenque for att delta pa Rainbow-gathering som "firar" att Mayakalender tar slut (21/12-12 ni vet). Det kommer att bli asballt. Sa med detta vill jag kanske forbereda er pa att det kan bli tyst har, da jag inte tror att det finns datorer och internettillgang i djungeln. Vi har planer om att vara dar eventuellt aret ut, sa med andra ord kanske vi inte hors forrens nasta ar!
 
Men jag skriver nog nagon mer rad i Palenque eventuellt innan vi faktiskt aker ut pa vischan. Men for sakerhets skull; God Jul & Gott nytt ar mina kara!
 
Utsikt fran rummet i San Jose
 
Peace, Love & Light!

Mi Amigos!

... Och sa har en manad blivit till tvaochenhalv.
 
Mycket har upplevts sedan sist, och det ar med handen pa hjartat jag nu antligen kan saga att Mexico ar ett fantastiskt land. Efter San Cristobal reste vi vidare till Oaxaca city dar vi gjorde turistiga utflykter som att besoka Montè Alban (Mayaruiner) , Hierve el Agua (naturlig "kokande" vattenkallor) och guldtackta kyrkan Santo Domingo. En trevlig stad med ett livat centrum och behaglig temperatur.
 
Bilder fran Oaxaca
 
 
 
 
Efter att ha varit utan kust och strand i narmare tre veckor var det dags for att bege sig mot Puerto Escondido for lite efterlangtad beach-hang och intensivt working on the tan. Jag som ar alldeles for feg av mig kunde knappt bada pa den enorma stranden Zicatela da vagorna var stora och strommen valdigt stark. Daremot fick vi njuta av fantastiska solnedgangar.
 
Bilder fran Puerto Escondido dar vi hade en vild kvall pa veckans Reaggeaparty. Bilden pa Even smuttandes pa en Margarita ar for du Logan. Du bad Even pa kulturnatten i Nkpg att dricka en Margarita for dig and here it is! :)
 
Helt sedan Oaxaca hade vi hort att i Mazunte (en timma fran Puerto) var det jazz-festival en av helgerna, sa vi drog dit over en helg for att kolla laget. Jazzfestivalen tedde sig langt ifran en "traditionell jazzfestival" och musiken var sa javla grym och stamningen var helt fantastisk i lilla Mazunte. En riktigt folkfest. Sa efter att vi atervant till Puerto igen packade vi ihop vara saker och flyttade till Mazunte.
 
Vi gillar att sova trang alla 3
 
pinsamt men sant, agnat mycket tid at just detta...
 
 
Mazunte, detta minimala paradis som jag kommit att fullstandigt foralska mig i. En motsvarighet pa Indiens Gokarna. Litet, vackert och klyschigt nog alldeles underbart. Har har jag kommit igang med Yogan igen, traffat sa oaaaaandligt mycket nice manniskor och totalt kopplat av. Alla ler och halsar pa varandra, umgas och later varandra vara ifred. Jag och Even gjorde en dagsutflykt till nariggande Zipolite som ar kant for att vara en nudiststrand. Jag var inte sen att kasta av mig bikinin och nacka. Total frihet!
 
 
Channa, var svenska skoning som lamnade oss i San Cristobal kom tillsammans med sin harliga karl Gustaf och motte upp oss i Mazunte for 3 dagar sedan. Vi hann knappt aterforenas innan det var dags for mig och Even att lamna dom och Rasmus, efter att ha skjutit pa avresan i en vecka, for att resa pa egen hand.
 
Soluppgang fotad nyvaken ifran sangen ;)
 
Vi lamnade Mazunte med stort vemod och tog oss upp i bergen igen till San Jose del Pacifico for att fa lite andrum. Nar vi kom fram pa kvallkvisten motte vi en liten liten gumma som visade oss till ett rum med utsikt over fjall o dalar. Omringad av massiva fjall i total tysnad var som medicin for sjalen och den vackraste och mest fargsprakande solnedgang jag nagonisn skadat. Valbehovligt for att ladda upp batterierna. Idag reste vi vidare till Oaxaca city igen dar vi ska inforskaffa oss nodvandigheter som behovs for att talta i djungeln i Palenque pa Rainbow-gathering. Det ska minsann bli spannande!
 
Jag vill ocksa be om ursakt for att jag har vart extremt dalig pa att svara pa era mejl, men att skriva mejl pa en ipad med norsk korrektur ar inte skoj, och inget internetcafe har funnit tillgangligt (dalig ursakt), men jag lovar att battra mig och jag vill att ni ska veta att jag alskar er saaaaaa obeskrivligt mycket! Ni ar med mig i hjartat konstant!
 
All Love!
 

RSS 2.0