bilder to come

Sa stolt som jag ar nu kan inte ens en mamma ha varit nar sin forstfodda tar sitt forsta steg. Orsaken skriver: Dykcert. Att lyckas ar for mig helt javla otroligt. Kursen som skulle vart pa 4 heldagar kortade vi ner till 2.5pga att vi ville aka vidare. Intensivt, men latt vart det.


Redo for dyk!


Pa baten ut till Gili Air for poolovningar




Bilder fran "tjejdagarna"



I sengiggi





Gili meno-jam med locals



Even sover pa stranden pa Gili Trawangan



Utkast: April 25, 2010

Kuta har vi numera lamnat bakom oss.

Hanna har anslutit sig till var lilla skolklass och vi ar numera 7 stycken i jarnganget. Kuta var grymt overskattat, dyrt och alltfor mycket hets och turister.

Igar nar jag paborjade det har befann jag mig pa Lombok, i Sengiggi tillsammans med Hanna & Lin for 2 natter- only girls. Skona avkopplande dagar i var egen alldeles egna takt. Private beach och drinkkvall next to the sea. fantastiskt!

Idag akte vi ikapp grabbarna som tog raka vagen ut till den lugna, valdigt lilla paradison gili meno. I samma veva som jag klev av baten satt jag pa introduktion for dykkursen jag numera fullfoljer i tre dagar. Idag gjorde jag mitt forsta scubadive dyk mitt ute pa oppna havet. HELT SJUKT NICE! Sa nu ar det mycket teori och koncentration men allt ar absolut vart det.

Min mobil ar stulen/ borta sa jag nas bara via internet numera. Linda, svara mitt mejl ar du snall.
Love (bilder fran dyk m.m kommer imorn) :)
cheers!

Bali


just nu haller vi till pa Kuta.

Att ta oss hit var en pers. flyg 2h, flygplats 22h sen flyg 2h igen. Men nu ar smartan glomd.
Det ar varmt, alla provar att surfa- jag ar for feg. Vagorna ar for stora o laskiga.
det ar varmt.
Det forsta jag mots av pa mitt hostelrum nar vi anlant ar en feting till kackerlacka= inte OK.
Byter hostel och jag trivs mer an vad fisken i vattnet gor. Jag ar fraknig som fan, och en liten aning brun, mitt har ar skamslitet.

Idag ar det "tjejernas dag" i sallskapet. De tva seriosa karlarna Seb o Cal kopte frukost till mig och Lin utan forvarning :) och sa fick vi valja att idag skulle vi ata sushi (och yes vi vagade det, och det var skamgott!!!)

Nu ma ja ga, har shoppat lite idag. Bali ar SKAMDYRT om man jamfor med den lyxen till vana man haft hitills gallande priserna.

Imorn ska ja till tandlakaren och jag ar lite radd.

Puss

... Can I taste it?

Efter 2 dagar i soppelkongebyn Phnom Penh (ocksa kant som huvudstaden i det har landet) sa tog vi oss via buss vidare norrut till Siem Reap. The main reason att aka dit var for alla miljarder schyssta tempel, bland annat det mest kanda: Ankor Wat.

Spenderade tva extremt varma natter dar. Eftersom staden inte ligger vid en kust blev det alltsa inget beachande dar uppe, men med min briljanta idé att betala (verkligen vadsomhlest) for att fa bada tog vi oss till ett hotell med nice swimmingpool i vantan pa bussen till 3e staden.

Efter en nattbuss i 10h med minimalt benutrymme och somn anlander vi till sodra Kambodja- Sihanouk Ville. Tar forsta tuk-tuke:en ogat kan se, med hopp att checka in o stanga igen sina bla for ett par timmar. Men ikke! Framkommen till hostelet (kl.06:00) ar det fullt och vi kan checka in kl.12. Trottare an nagonsin byter vi om och tar oss ner till stranden och ligger dar nagra timmar. Basta jag gjort.

Pa tal om rubriken sa ar det Lin som fragar om hon far prova gungan som hanger i trader. Can I TASTE it?

Shinaouk Ville har helt klart vart det basta stallet hitills. Okej for att Kambodja ar ett riktigt skitigt, trasig, ackligt, stinkande, FOR VARMT land, sa ar fanimej Sihanouk Ville sjukt stort javla vart. Dock ej for barnfamiljer.

Och igar igen kom vi tillbaka till Phnom Penh. Igar var det nyarsafton och  firades med sjukt nice mat, en avbiten tand och svett. Om en timma aker vi tuktuk till flygplatsen for att flyga till Bali.

Lite mer konkret info for er darhemma:
- Even ar den enda som inte tagit nagon koltablett pa hela resan.
- Alla har haft sina raketbajsar
- Ola ar den enda som anvant rumpduschen som vanlig dusch.
- Even & Lin ar dom enda som har atit kackerlacka.
- Jag har krossat min tand
- Spelat en miljard biljardomganger

osv osv...
mer bilder.



Lin och Ola som tva fiskar i vattnet (Sihanouk Ville)




Vi har det "ganska" bra. "CAN I TASTE IT?" /Lin




That is all for now.
Let's go to Bali!!!! :D

kambodja

JA o sa var man i kambodja nu da.

Eter att ha sagt adjo till Vlad, som blivit en del av ressallskapet, akte vi nattbuss vidare soder i Vietnam till Ho chi minh. En bussresa som var sa jakla skon. Sleeping-bus och den har gangen fick vi varsinn sang, istallet for att dela pa stycken. ren LYX!!!

Ankommen i Ho chi minh med tanken att stanna en natt beslutade vi oss istallet for att kora fullt ut (eftresom att bussen fatiskt varit sa bekvam) att ta annu en buss, till huvudstaden i Kambodja- Pnom Phen.

Sa nu sitter jag har pa internetplacet mittemot vart boende. Precis duschat, men kan inte avgora om det ar haret som dropper, eller svetten som rinner. Jag lovar det ar varmt. Det ar tillochmed sa varmt att ni dar hemma inte borde vara avundssjuka. HElt sant.

Har i huvudstaden finns heller inget badplace, och duschen svalkar for en sekund. Basta som finns att gora for svalkning ar att aka tuk-tuk. Idag har vi akt det i 5h mellan olika saker. Vi har bland annat vart vid massgravarna fran Paul Pots tid som diktator, fruktansvart skrammande.

Nu ska jag aterga till championship i svettning.
ciao


lite mer

Har nyss betalat for 5 hotellnatter, en halv dags mopedhyrning, 145 miljarder liter vatten, bussresa till Saigon (ca10h) ochj totalt faller alltin pa 200 ynka riksdaler. Det ar sa sinnessjukt billigt att jag nastan trillar av pinn.

Annu ett trevligt exempel pa hur billigt det ter sig vara har ar gardagen. 46 drinkar (rom=cola och vodka=cola) kostade 220 kr. Alltsa ca 4 kr styck. INSANE!!!


Haromdagen var det Liberation day, fyverkerier i nastan en hel timma. MASSA massa MASSA folk pa stranden.


Sebastian och Even i bakgrunden pa stranden med fyverkerierna i bakgrunden :)


Jag o sebb pa stranden


Ola o en farksgjord mangosmoothie


smuffilicious


lin tranar utfallssteg i bakgrunden... eller nat


Ikvall aker vi vidare till Saigon, och darefter 2 daga ar vi i Kambodja :)

Woho so long!!!


BILDER!!!

Efter en alltfor intensiv dag pa stranden ar alla numera rodare an kraftor och stelare an Leif G.W Persson och har inte en knutta energi kvar i kroppen eller knoppen. Sjalva dagen i sig har varit fantastisk. En alltfor pafrestande fotbollsmatch agde rum och jag vagade till slut flasha mina pukor till brost.

Som rubriken lyder har jag nu lyckats fa in bilder pa datan for en gangs skull sa jag tankte dela med mig av ett gang efterlangtade.

I inbordes ordning (ursakta dom snea bilderna och den kaotiska ordningen), Ryssland, moskva --> Vietnam, Nha trang:

Ryssland:

Jag bestallde in en "hot chocolate" och jag fick minsann exakt vad jag betalt for. HET CHOKLAD. nej tack




Transibiriska(ryssland, mongoliet & Kina):


morningshot


Lin och "babuska-vodka-dadada-njetnjetnjet-ryssen"

Kina- Peking:


In the midel of the street (ja det ska vara felstavat)


party

Kina-Shanghai


Forsta dagen med varme pa resan-parkhang


Chill efter shopping

Jag har inga bilder fran Guilin i Kina, Ha long bay (batturen) och Hanoi, Vietnam pa min kamera sa det far ni se en annan gang. Och kvar aterstar da bara bilder fran Nha trang dar vi ar nu. Knappte nagra fa idag.

Nha Trang-Vietnam


sadar nu far ni noja er en liten stund!!!
Love you

Fran mig o Even


RSS 2.0