Bildregn

Har skrivkramp, får inte orden på plats. Har egentligen aldrig fått det någonsin men just nu går det bara inte.
Något som är genialt i såna stunder är listor. Som tidigare nämt älskar jag listor. Att båda läsa och skriva. Så jag bjuder på en liten lista med en uppdatering från det sista följt av ett bildregn.
Jag har i det sista:
  • Äntligen gått upp på Ulriken (Bergens högsta fjäll 643 m.ö.h) och det var banne mig på tiden. Svettigt vare och fint väder med, o fan så härligt det var, njöt så in i bängen
  • Avnjutit årets första riktiga glass från Bergens motsvarighet till Bosses hemma. Ljuvligt!
  • Börjat styrketräna på riktigt. Har innan bara gått på pass i form av spinning, bodypump etc men har nu fått hänga med Arnstein på gymmet och lärt mig bra övningar för kroppens alla delar. Ska lägga upp ett schema och följa detta, varvat med gruppass (för att jag tycker det är så roligt). Och efter den här veckan har jag fått smaka på rejäla omgångar av träningsvärk då kroppen inte är van (aj aj biceps & rygg idag). Så ett mål jag haft ett tag var att ta träningen till en ny nivå, och nu kan jag av- CHECK på den! 
  • Ätit tonvis av jordgubbar! Äntligen fått tag i goda söta norska jordbär och fyndade dom himmelska bären till 10 kr/litern idag, I'm in Heaven!
  • Saknat Even som är på Sörlandet, men på torsdag ska jag flyga ner och till nästa helg är det bröllop på schemat (alltså inte jag som ska gifta mig utan Evens papi). Är så spännande och ska bli så roligt!
  • I'm just singing- It's the final countdown! Idag är det typ exakt (ja jag vet att man kan ju egentligen inte säga typ och exakt i samma mening, men ni fattar) 2 månader kvar i Bergen, vilket är nada! Och den här sommaren är väldigt trevlig med Viktor här och schyssta nya kollegor.
  • Har blivit en del fina promenader i ljumma sommarkvällar, medicin för själen!
  • Och ätit mycket god mat förstås ;)
Utsikt från toppen av Ulriken
 
 
 
 
Stal idén från en bild på Tündes facebook att pröva rödmetsmos. Göttigött!
 
Kvällspromenerande
 
Glad i magen
 
 
Grillat
 
Fika 
 

Älskar er fina!
 
 

Midsommarfirande!

Tillsammans med nyfunna vänner skapade vi en riktig svensk midsommarkänsla i lördags och firade för fulla muggar.
Vi var inviterade hem till grabbtrion kl 13 där vi välkomnas i dörren med en mycket uppskattad GT. Efter lite snack o "mingel" satte vi oss till bords och avnjöt en alldeles ljuvlig klassisk midsommarlunch med sill, nubbe, snapsvisor och allt vad det innebär. Mätta och glada i hatten trotsade vi småregnet och gick till skog/fjälls. Sågade ned ett mindre träd och plocka allt vad buskar och blommor innebär för ett försök till att skapa en midsommarstång. 
 
 
 
Resultatet blev långt över förväntan och vi dansade oss blöta i regnet till falsksång av smågrodorna.
 
Inne i värmen var det dags för kaffe och mitt och Viktors bidrag till aftonen, tårta och snickerskaka. Det blev succé! Dagen följdes av olika lekar, spel och långa samtal om allt mellan himmel och jord. Till sist var det dags för antändning av engångsgrillarna och självklart regnade det. Hampus hittade en regnfri spott under ett träd så vi tog med festen dit. 
 
 
Mätta med stort m ännu en gång efter fantastiskt god mat under hela dagen avslutades det hela med lite soffhäng, slösnack och vinande. När klockan närmade sig halv 3 var det dags för, efter närmare 14 h midsommarfirande att bege sig hem och ut i spöregnet och mötas av kontrasten till en galet fylleslags-lördag på genompassering i byn.
 
Haft en superhärlig helg! 

glad midsommar

Midsommarafton dagen till ära och jag kan inte minnas en enda utan regn. Av alla ställen i världen befinner jag mig just nu i det ökända (pga konstant regn) Bergen och här är det blå himmel och strålande sol. Till min stora besvikelse firas ju inte midsommar i Norge och Viktor och jag jobbar dessutom kväll (12.30- 19.30) så vi får inte ta del av det härliga vädret alls...
Men trots fel dag ska det firas ordetnlig midsommarafton imorgon istället i sällskap av våra nya bekantskaper (kända sedan förra helgen) Peter, Björn och Hampus. Till min stora besvikelse är dock vädret utvisat till regn, åska och blixt.
.
Tog iallfall vara på vädret imorse och gav mig ut på en timmas pw imorse :)

.
Men hoppas nu där hemma i sverige har en riktigt trevlig midsommar!

Rolling the Maki, doin' the Nigiri!

Med en orolig mage (orsak: ätit chocklad nu igen efter nästan 2 månaders totalt godisavstånd), släpade jag mig med benen bak genom det regniga vädret till SATS för att genomföra ett över-förväntan prestasionsmässigt spinningpass. Under passet for tankarna genom huvudet, som till en början, gjorde träningsakten outhärdlig men som mot slutet gick över till total tacksamhet och ren lycka. Måste varit adrenalinet och endorfinerna som hjälpte mig. Tänkte på hur lyckligt lottad jag är som numera har två av mina absoluta favoritkillar i hela världen boende under mitt och samma tak. Viktor är nu en del av oss här och det känns väldigt bra!
.
Inte nog med det lyckades Even hitta kläder han faktiskt gillar idag på stan och skjorta+fluga till hans fars bröllop som det snart är dags för.
.
Här hemma blev vardagsrummet omgjort till en sushiverkstad och efter mycket pill och kladd är vi nu mätta och glada efter lite homemade-sushi.

Nu är det dags för att kladda på lite mascara och ett nytt linne på så ska vi hem till Peter, Björn och (tyvärr inte John) Hampus för lite socialiserande och alkohol. God lördag!

sol, pizza och systerson...

Helgen var väldigt kort och intensiv men ack så härlig! Söndagen spenderades mest gående ute i solen i flera timmar, vilket resulterade i en lättare solbränna och tusentals nykomna fräknar. Var inne en sväng och slängde ihop en extremt god pizza med bland annat serranoskinka, mozarella och pesto som topping, och den förtärdes på bästa möjliga sätt, ute i det sköna gröna.

Idag fick jag gå en timma tidigare från jobbet för att ta emot min kära Viktor som nu har kommit till Bergen för en knegarsommar. Har längtat efter honom! Till middag blev det baconlindat kycklingbröst fyllt med kremost. gött. Ikväll ska fotbollsmatchen motvilligt visas på tv:n i mitt hem... Funderar på hur jag ska stå ut?

Skepp o hoj!

skepp O'hoj!
Igår seglade vi runt i den Bergenska skärgården i 5 timmar med sill&räk-buffé, vin och goda arbetskollegor. Vädergudarna var på vår sida så vi klarade oss undan regn och vind med en mycket behaglig temperatur. Jag var mest glad och exalterad över att få vara på en båt :)

Tisdag

Brände nyss av en liten svidande summa på netonnet, dock väldigt nödvändigt. Väntar nu ivrigt på att en ny mp3 och extern hårddisk ska dimpa ner i brevlådan. Då min mp3 la av för kanske en månads tid tillbaka har jag nu i princip levt utan musik helt och hållet. Har cravings i hela kroppen efter att fylla upp med ny musik och få arbetsdagarna att gå lite lättare.
.
Om mindre än en vecka kommer älskade Viktor hit för att bo och jobba med sin tokiga moster i sommar. Ska bli så roligt att få lite tid med honom!
.

Laxish!

Lämnade busskortet hemma och powerwalkade fram och tillbaka till Yogan idag och trodde att jag skulle blåsa iväg. Jag gillar inte vind, det blir så kallt då. Nästa helg ska jag dessutom ut på havet med jobbet och åka båt, så hoppas att det ger med sig...
.
Idag provade jag på att baka sesamkex, skitgoda och superlätta att göra!

Ingredienser:
• 100 g skalade sesamfrö
• 1 ägg
• 1 äggvita
• 1 tsk fiberhusk
• Havssalt

Utförande:
Sätt ugnen på 165 C.
Vispa upp äggen lätt och tillsätt fiberhusk. Låt svälla någon minut och tillsätt sedan sesamfrö.
Fördela små klickar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck ut dem till tunna runda kex. Strö över havssaltet och ugnssek i ca 15- 20 minuter eller tills de stelnat och blivit krispiga. Låt dem svalna en stund innan servering.

.

Med en finfin bit salmalax i kylskåpet komponeradejag ihop en slags sashimitallrik med sesamkexen och en färskpotatissallad därtill .

Smakade helt jävla fantastiskt!


Träningsstatistik

Det här är min träningsstatistik sedan jag registrerade mig på Funbeat (18 april), exkluderat alla powerwalks.  Syns det kanske att jag gillar spinning?
.
Så totalt har jag spenderat 1975 minuter (nästan 33 timmar) på SATS de senaste 46 dagarna

RSS 2.0