Sladder

Hej o hå vad fort tiden går!
.
Oslotrippen var klart värd den 8 timmars långa tågturen fram och tillbaka. Vi mötte upp några av Evens kompisar och satt på uteservering i sommar(!)värme, gick senare på Love&Magic (festen) och hade sktikul resten av kvällen/natten.  
.
Jag har under veckan periodvis (mestadels) varit väldigt frustrerad gällande jobb, kollegor, sktisnack och brysamhet. Är glad över att jag inte har haft tid till att blogga för fan vad mycket skit som skulle skrivits då. Men konklutionerna blir i allafall att jag tycker hellre synd om dom människorna som verkligen inte har viktigare saker att uppmärksamma (och skvallra om) än att jag för exempel äter kesella med bär. Ja, ni förstår kanske hur löjligt det här är.
.
Det är vädigt märkligt vad folk kan göra världen så liten för sig själv och ha bilden av att den-är-inte-större-än-det-jag-upplever. Nog om det!
.
Idag belönade jag mig själv och gick till salong för vax & färgning av ögonbryn. För första gången i mitt liv har jag nu synliga ögonbryn och möts av en spegelbild jag helt enkelt inte är så van vid, så ni där hemma, jag vädjar-  be nice när vi ses.
.
Trots fullt kör med massa övertid inför påsken så har jag hunnit med träning varje dag den här veckan. Mestadels spinning och styrka. Har bakat en smarrig kladdkaka som jag ska laga en hallon-konjak-vaniljssås till som ska avnjutas senare.
.
Sneakpeak på dagens middag:

Slängde ihop en ljuvlig skaldjurssoppa med scampi och musslor




Smile!

HA! Jag skrev senast att det var sol i Bergen den dagen. Det var inget annat än en lögn. Det var sol i 5 minuter, sen kom regnet...
Men igår! Igår hade jag ett av mina topp 3 bästa moments i år! Extremt körigt på jobbet, och första riktiga vårdagen ute tog jag mitt sunda förnuft till samvete och slutade i tid. Medans jag väntade på Even la jag mig på gräset i byparken och lyssnade på Carbon Based Lifeforms endast iförd tights och linne! Fick känslan av att jag låg i solen på Ozora och musiken "kröp" i kropppen på mig. Så jävla härlig känsla! Det ska inte så mycket till egentligen, men sol är en sällsyn vara här på Vestlandet.
-
Som gräddet på moset var det löningsdag och ett mottaget besked om en fet skatteåterbäring. Mycket trevlig dag!
-
Nu är klockan straxt efter 8 på lördagsmorgonen och Even och jag ska med Oslotåget 10.28. Slog på spontaniteten i torsdags och bestämde oss för att åka på ett väldigt lovande party Love&Magic i Oslo by ikväll. 8 h tågresa dit idag, och återvänder med 8h resa med morgontåget imorn. En kort och intensiv liten tripp men ska bli roligt att hitta på något kul!
-
För övrigt (som vanligt) tränar jag massa massa och lagar massa massa god mat, längtar till BOOM-festivalen och räknar ner dagarna tills jag ska hem. Vi ses om en vecka typ!!! :D

Biff deluxe

Minns ni spänningsbilden jag la upp i höstas/vintras? Kolla in skillnaden! Ba wow!
.
.
Idag är det äntligen soool i Bergen. Så nu blir det spinnings o sen blir det nog en promenad in till stan för en kaffe i suuuulen :)

Söndag

Har varit en lugn helg. Köpte spinningskor som jag invigde idag. Tamejfan det bästa köpet på länge, kom högre upp i puls någonsin (tränar med pulsklocka). Riktigt stor skillnad till det bättre än att trampa med vanlija dojjor.
.
Hoppas innerligt att dom är "små i storleken" annars har mina fötter växt en del. Fick köpa stl 42!

.
Hade egentligen hoppats på att få besök i påsken av Viktor och Mirre, men så blir inte fallet. Jag kommer hem istället! Vi ses i påsk alla kära!!! :)

Fredag 9 mars

Är stolt över mig själv. Hade egentligen inget nyårslöfte men mer en liten utmaning för mig själv och mitt egna välmående. Något som säkert verkar skrattretande lätt för andra, men inte för mig. Har från tidig veckostart sett fram emot, bokat in mig och tänkt att pröva på 2 träningspass i torsdags, först 55 min spinning och direkt etfteråt Bodypump (styrka med skivstång), också 55 min. När dagen kom och chefen kommer och frågar om jag kan jobba övertid så överväger jag länge och noga men står upp för mig själv och tackar nej (med ett uns av dåligt samvete). För det att jag säger nej till övertid är ytterst ovanligt, om än obefintligt. Jag valde istället att fullfölja min dags plan och det jag sett fram emot och inte bara släpper allting för jobbet skull.
.
Låter säkert jättetöntigt för er, och ja jag är ju här för att jobba röven av mig och spara pengar. Och sånt funkar för en kortare period, men jag har ändå varit här är bra tag nu och kommit till insikt att det håller inte i längden. Jag mår varken bra av det och jag är knappast rolig att umgås med. Jag kommer fortfarande att jobba övertid (säkert alltför mycket) men det har var något jag gjorde för mig själv och det kändes jävligt bra!
.
Spinnade en timma idag efter jobb och nu jäser vi i soffan med Tacofyllda magar. Tänker på att jag vill ha en design på bloggen, men får aldrig till det. Vet inte heller hur det skulle se ut, men typ... lite luftigare? Just nu känns den så kompakt och opersonlig till utseendet.
.
God helg folkens!!!

Tisdag

Jobbade övertid igår så det blev ingen träning. Men idag däremot stämplade jag ut kl 15:00 och styrde kursen mot SATS och tog mig igenom (med glädje) en stentuff spinningakt. Nyduschad och glad som en lärka hoppade jag på Bybanen hem och kände mig på vegetariskt humör idag. Jag som aldrig gillat tofu har gett det en ny chans och trollade till världens godaste wok med marinerad sprödstekt tofu :) Definitivt något som kommer att få en plats i kylskåpet framöver.
.
Haft en fin dag idag.

Todays menu!

Med internet och ett ordentligt matlagninsgvänligt kök kommer uppdateringarna automatiskt öka och bli lite till mitt gamla vanliga jag - matigare.
.
Igår blev det en god köttbit med kantarell/konjaksås och en stor härlig sallad till. Vi var alldeles för hungriga så vi han kasta oss över maten innan bilder togs.
.
Idag däremot han jag med en bild. Dagens middag blev: Ungsbakad lax på en bädd av spenat och champinjon i citronsås, kokta potäter och sallad. Gött o busenkelt!!!
.

Kommentera Pär till Turkiet!!!

Kan jag få be om 2 min av er dyrbara tid? Jag vet hur slapp man är framför datan trots att det bara handlar om att klicka sig fram, men snälla! Gör det här för min gode vän Pärs skull. Gå in på länken -> http://soundcloud.com/treeoflife-festival-2012/trd-redeem och bläddra ner och för er som inte har soundcloud välj "sign up" för att kunna kommentera låten. Det tar inte mer än 1 min o registrera sig o kommentera sedan låten som är på länken.
Snälla er, ta er tid till de få musklicken som behövs. Gör detta! Han tävlar om att få spela på Tree of Life festivalen i Turkiet, hur ballt vore inte det?
Tack på förhand! <3

wow!

Vilken lycka! Tack för de få men underbara dagarna jag hade hemma. Till alla er som jag mötte; ni förgyllde varenda sekund av tillvaron! Älskar er!!!


Tillbakaresan till Bergen gick inte riktigt som planerat. Vaknar och inser att ebiljetten till tåget är borta och måste ringa kundserice 10000 ggr. Och nämnvärt så väljer jag att resa med tåg till Arlanda (gör aldrig igen) med tanken att det kan ju inte gå fel en solig februaridag som denna. Men när vi rullar in på Stockholm C får vi meddelat att vi kommer att stå still i minst 30 min pga nåt fel. Och med inte sådär jättemycket tidsmarginal  så ligger det på gränsen att missa flyget eller inte. Jag valde att stiga av och ta mig vidare till Arlanda med flygbussen.
.
Väl framme på Arlanda med knapp en timma för flygets avgångstid springer jag till departure-tavlan och försöker finna ut vilken incheckningsdisk som gäller. Till min stora förvånad hittar jag inte ens flyget. Svettig som ett as knölar jag upp utskriften och inser att jag har bokat returbiljetten 27 AUGUSTI 2012 !!! hur i helvete gick det till? Springer till norweigans biljettkontor och min biljett är självklart inte ombokningsbar och nästa flyg gick alltför sent för att hinna i tid till jobb (som jag skulle till så fort jag landat). Får springa från terminal 2 till terminal 5 (och Gud gav mig krafterna) för att testa SAS istället. Halleluja, ett flyg gick inom en timma och det kostade mig 1200 riksdaler.
.
Landar i Bergen, kommer med flygbussen och Even (Ängeln) motar mig vid bussen och kastar av mig väskorna och jag fortsätter vidare till jobb. Det var nog den längsta måndagen i mitt liv vill jag tro.

Men knappast att någon vila stod på tur. Mitt i veckan flyttade vi från min kackerlacklägenhet till ett nytt och fräscht ställe. Inte det enklaste utan bil/körkort. Städar ur den gamla lägenheten och lämnar äntligen ifrån oss nyckeln, men inte fan var jäveln nöjd. Får tillbaka nyckeln, så igår fredag kväll efter att jag slutat åkte vi tillbaka för att städa en gång till. Men!!! Som med alla projekt jag och Even lyckas ta oss för klarar vi även detta.
.
Efter mycket om och med är vi nu installerade i nya lägenheten och den är helt underbar. Fan vad vi förtjänar o bo så här fint efter allt slit. Startade dagen med Spinning 45 min + Shape (styrka) 30 min och det gick så jävla bra! Riktigt bra med energi. Sånna här dagar växer inte på träd och ikväll ska allt det firas med en riktigt god middag och bara myyyyys!!!
.
Känner mig som pånyttfödd nu när allt är äntligen färdigt och med ny energi hämtad i Sverige. Innan jag åkte hem kände jag nästan inte igen mig själv, konstant sur o deppig. Men nu --> Glad och lycklig!!!
Tack alla kära! Älskar er så otroligt mycket!



RSS 2.0