sverigebesöket

Jag har vart en veck I Sverige och gjort diverse bravader. Bara för att få lite struktur i det hela (och mest för att få det överstökat) så veckan ut så här:

Måndag: Telefonen ringer (jag är fortfarande i Bergen). Jag får besked om ingen jobbing idag, men förutsättningsvis imorn. Jaha okej säger jag och tyckte det skulle bli skönt med en ledig dag.
    Hjärnan fick lite fnatt och jag tinger tillbaka och frågar om ledigt veckan ut för att kanske få en liten chans att åka till Sverige. Jag får ledigt, köper biljetter till tåget samma kväll 22.58, ringer hem till syrran och meddelar att I'M COMING HOME! Varav det beskedet svaras med tårar genom en telefonlur av lycka.

Tisdag:
Jag anländer till Linkpöing 16:30 och blir hämtad av käre Mattias på stationen. Vi åker hem till Ljungsbro och jag förundras över hur ful Linköping är som stad egentligen. Väl hemma överraskar jag kidsen som sen ska visa ALLT dom kan, därav bland annat cykla utan stödhjul, göra en volt på studsmattan, skriva osv osv. Det tar aldrig stopp, men jag ÄLSKAR det!
  Det blir en kväll som spenderas hemma med familjen och massa mys.



Onsdag:
Jag åker in till stan och möter upp min äldsta barndomsvän Diana och vi åker vidare till mitt gamla jobb för att säga hej och där var allt som vanligt. Sedan tar vi oss en tur på stan och jag shoppar lite och äter en klassisk munk på gränden :)
Bussfärd mot Ljungsbro och innan vi går hem till mig går vi förbi min moster och hennes familj och snackar lite skit ett tag. Sen går vi hemåt till mig där min mamma väntar (men hon vet inte vad hon väntar på). Hon möter mig i dörren och får en sån jävla chock att hon blir helt fryst och sen när hon verkligen förstår att jag är HEMMA så gråter hon.

Vi grillar o har det trevligt, sen åker Diana hem och jag åker till stan för "en öl" med Bella. En öl som ALLTID resulterar i plural. Snacka igen allt skit.



Torsdag:
Åka till IKEA med familjen, köpte skor och lite annat. Sen blir avsläppt i stan för att möta upp KÄRA LIN, AGNES & LINDA  (+uppsalabor) Det blir chill o solen och sen en tur hem till Agnes och sedan far jag hemåt. Väl hemma hämtar Mattias mig så jag får bli med hemma hos Therese, Peter o William.

Fredag:
Då kom min moster Lula mfl på middag på kvällen, ännu en gång var grillen framme och sen kom Davidoooooo :) Vi tog oss till Linda i hjulsbro där förfesten var fullt igång, sen blev det en platens utgång. Sov hos Agnes.

Lördag:
Möter söstra mi på stan och jag är väl inte helt återställd. Tar en frukost på subway och sen var mission #1 att köpa en sånadära jättestor vandringsryggsäck. Det blev fixat och sen bar det av hemåt. Den förr så peppade 90-talskvällen på L'orient som skulle äga rum samma kväll. INGEN av oss hade ork nog att parta så David jag och Lin drog ut på biltur, åt glass och sen till sibborpsjön och lyssnade på nattdjuren och fotade. Det var ett bra beslut.

Söndag:
Städning, städning, städning och åter städning. Jag lyckades rena ut bland alla mina ting och det blev ca 7 (!!!) sopsäckar som skulle kastas. Jag är en jävel på att hamstra saker. Men till slut blev jag färdig och David och Lin kom o käkade tillsammans med mig och min familj. Sen var det bara o packa och sen färd mot bussen som skulle gå till mot Bergen i slutändan.

Bilder. Det får ni, jag kommer redigera inlägget snart igen.

den som väntar på något gott...

Jag lovar er många och smarriga uppdateringar inom en kort tid.

god morgon

Nyvaken, lite smått hungrig ligger jag nu i min 160 cm breda säng, i mitt rum i Ljungsbro. Att vakna upp här är en mer eller minde overklighet och ingenting jag har gjort på över ett halvår.

Idag  är det fredag. Söndag åker jag hem. Det blir alltid för kort tid hemma. Just nu står jag med en fot i var land och det känns som jag slits itu med min situation. Men det är som det är.

Söndag återvänder jag. Den här gången har jag något att återvända till.

internet- the saver

Jag vet att jag skulle ha kommit med ett par mer innehållsrika uppdateringar från det sista, men det har helt enkelt inte blivit av. Tiden har inte räckt till. Jag ber om ursäkt!

Det som räknas nu är att jag gjorde något med min spontanitet och bokade mig en hemresa igår. Så nu sitter jag i bussen (med uppenbarligen internet) på väg hem från Göteborg, efter att ha åkt tåg från Bergen sen kl 23 igårkväll. Enligt tidsberäkningen är jag hemma 16.30 i Linköping denna ljuva eftermiddag.
Kan jag verkligen kalla Linköping för hemma fortfarande?


Som planerna var att åka hem för gott i augusti oavsett om jag skulle resa eller inte, stämmer inte helt riktigt i dagsläget. Resa ska jag, vi får se när. Men flytta ifrån Bergen, det känns som att det aldrig kommer att bli aktuellt.

Men som ni vet, saker och ting ändrar sig. Time will tell...

:)

jag åker till Sverige ikväll

...

17 maj, perfekt väder, perfekt sällskap.

hej

?

nu är jag hemma ( i lägenheten alltså) och är trött. Imorn jobbar jag 6.30-21. Därefter kommer det bli en sjuk helg utan dess like.

Hoppas jag kan sova själv inatt...

!

tycker om

kortis

En liten uppdatering. Orkar inte ta med allt som hänt sedan sist i detta inlägg.

I stora drag har veckan mest bestått av; jobb,  Even, jobb, Even, jobb, Even, fest, Even och imorn är det jobb igen. Thats pretty much it.

Bra mår jag relativt iallafall och det är huvudsaken.

cheers!

valborg (men inte valborg)

sista april. Bergenfestivalen är i fullt sjå och jag var inte sen (jag var senm köpte biljett på dagen) att haka på något. Det som var inbjudande var The Fix. På verftet skulle det hållas en helafton i elektronikans tecken och det var sannerligen jävlig goa grejer. Det som var prio 1 var Gang Gang Dance. Och mycket sant, det var förihelvetes så jävla bra.

Tidigare under dagen hade jag jobbat , slutade tidigare än vad jag räknat med, så  jag o Daniel tog oss en tur till vinmonopolet och jag inhandlade whiskey och rödvin. Daniels förslag om att äta på BK var mer än jag kunde motstå, så käk blev det og. Skönt o få ta det lite lugnt o bara hänga litt.

Sen hem, duscha o fixa, förfeste lite med Sofie o sen The Fix. Jälva massa bra musik och lite för god öl. Jag och Sofie kommer ifrån varan och jag går till byn och går in på Garage. Möter lite folk.


På vägen dit, en mystisk trappa som inte leder någonstans ???


tishaaaaa


Gang gang dance




casiokids


Det var en kul kväll.

Nu är Daniel på Glasvegas konsert och jag är förbaskat avundssjuk. Men så är det när man inte är flink på o fixa biljett i tid. Så med det vill jag säga att jag ska köpa mina festivalbiljetter så snart som möjligt, så det inte blir någon panik i slutändan.


 

måndag 27 april

jaha då var den dagen kommen och passerad. Ola flyttar hem. Att  inte ha nån o sura med osv osv är lite tokigt.

 Av 4 st vänner som tillsammans bestämde sig för att flytta till det rika landet i väst är de nu bara jag som är kvar. Det känns väldigt konstigt på något sätt, men ändå inte. Jag är inte rädd för att vara ensam. Jag har tuffat till mig rejält och jag har mött en väldans massa kula människor. Så jag kan egentligen inte vara mer än nöjd, förutom att min längtan efter nära och kära ibland tar övertaget, men det är inte värre än att fälla en tår.

Jag tycker jag är modig.


lördagkvällen

Kvällen, samma dag som fjällturen, dvs förra lördagen fortsatte dagen. Chris slog en signal och bjöd in oss på grillfest hemma hos Kristin i Sandviken. Efter att ha vandrat runt som en förvirrad svenne på fjälltur i flertalet timmar var jag rätt så slutkörd i kroppen och längtade efter sömn.

MEN! När det vankas grill, öl och OSTPÖLSE tror ni väl knappast att jag bangade? Det var ju också sista lördagen för Ola, innan han flyttar hem och han hade valt fincken som mål för kvällen.

Vi tog oss mycket riktigt dit och hade kvar öl i väskan som vi senare 4 st trängde in oss på en toalett och smygdrack. Ungdomligt, sant? (norge är dyrt) Djn var fenomenal och det dansades för fülla muggar. Jag stötte på Calle och Ludde, Audun och två homosexuella som tyckte det var jättttttttekul att jag var svensk och trevlig. Kvällen/ morgonen avslutades med nach hos Call & Ludd.

en jävla bra dag från början till slut.

BILDER:




Jag fick en puss av Audun  (han är gay) :)

fjälltur

Såhär lite i efterhand ska jag ge er lite nya inlägg och försöka ta igen allt. Det var lördag 25 april. En dag då jag och Ola steg upp skapligt för att bestämt ta sig upp på Lövstakken, fjället som ligger nettopp där vi bor. Vi försökte ta oss upp på en egen väg eftersom vi inte visste att det fanns en stig/ gångväg.

Det resulterade i ett evigt (läs: cirkus 30min) traskande i den branta skogen (som var som en djungel) utan att komma varken högre upp eller ner gav ni nästan upp. men va hitta vi väl dåååå? Vandringsleden upp på fjället, så det hela gick fint till slut.

Det var litt snö på toppen, det var coolt eftersom vi svettades som grisar.

Nedvägen däremot var en enda stor nära-döden-upplevelse. Med tanke på att vi inte hitta vägen ner tog vi oss en egen tur. Det var mer eller mindre ett stup som vi fick klättra ner förr, hasa oss på röven och hänga oss i trädstammarna. Tro mig, det var värre än de låter.  Det var svettigt och jävligt coolt.

Här bjuds på lite bilder iaf.


"djungeln"


Bergen är jävla fint, at the top



Hur ska det här gå? "vägen" ner.


BRAAANT! ser ni hur det stupar framför Ola.



Lärdom av turen: Lita aldrig på Ola när han säger att han funnit en "bra stig" ;)

RSS 2.0