bollywood!

Imorgon mina damer och herrar sa gor jag och Even bollywoodpremiar- som skadespelare. Vi blir upplockade kl 7 imorgon bitti och ska sen stylas och fa vara roller tilldelade. Det basta av allt ar att vi far betalt for att medverka!
Jag ar som vanigt skitnervos men det ska bli kul :)

For er som undrar sa landar jag 5 maj pa svensk mark igen, stannar en natt i stockholm eftersom vi ska pa Roger Waters konsert i globen tre timmar efter vi landat. Sa med andra ord ar jag hemma i Linkoping igen pa fredag, 6 maj.  Tanken ar att stanna i sverige till nan gang en bit in i juni och sen reser jag tillbaka till Bergen. Ska bli skont att fa mota er igen, har saknat er!


bom bom bay!

I BOMBAY!

nedrakning...

25 april 2011.
Njuter av sista dagen i Rishikesh, stallet vi bara skulle stanna 3 dagar i, men blev har nastan 3 veckor.
Under de senaste 6 dagarna har jag spenderat inte mindre an 15h pa yogakurs. Jatteskont!
Och imorn aker vi vidare till Mumbai och sen 5 maj ar det dags for hemfard.
Drommen om att gora en kamelsafari uteblev pga att det ar helt enkelt ar for varmt i oknen nu (50+).
Darav inget besok i Pushkar eller Udaipur for den heller. Men jag har insett att jag kommer tillbaka hit en annan gang for det finns sa mycket mer an vad vi hunnit med. Nar vi bokade resan kandes 4 manader som oandligt lang tid, men Indien ar stort, storre an vad man tror.

Onska oss lycka till medvar 30+h tagresa imorn nu nar vi bada har magar som kranglar.
Puss

rubrik

Hej och halla bloggen.
Ja, vi befinner oss fortfarande i Rishkesh. Gor fortfarande min Yoga varje morgon och nedrakningen hemat har nu borjat pa allvar. Idag ar det 16 ljuvliga dagar kvar i detta fantastiska land. Det ar med sorg i hjartat jag skriver det men jag vet att jag har en underbar familj dar hemma som vantar pa kramar :)

Sedan sist har vi mest tagit det Shanti Shanti (easy easy). Jag blev overtalad att folja med pa rafting, vilket gjorde mig (som ar sa feg) skrackslagen kvallen innan. Men val pa plats i "baten" korde vi som fan och det var skitkul! Jag ar verkligen glad att alla har overtalade mig! Vi har vart ett stort gang med alla mojliga nationaliteter som har hangt tillsammans och haft treeeevliga dagar har. Samma dag som vi rafta hade aven kara Rasmus fodelsedag som firades med en fabolus Bhagsu-cake.




Jag har lart kanna Ran som tog med mig till ormtjusaren Godhya. Dom har byggt en "ormtjusar-flojt" och jag blev sa avundssjuk att jag med ville ha en, sa Godhya byggde en alldeles egen for mig :) Sa nu har jag en ormtjusarflojt som jag ska terrorisera er med nar jag kommer hem. Sjukt grymt ljud i den, haller pa att lara mig att spela :)


Godhya bygger flojt


Ran spelar









Even sager:  -Hej

Varanasi-Agra->Rishikesh

Vi spenderade 4 natter i Varanasi. Hade en battur pa Gagnes vilket var valdigt vackert.



Sista  dagen motte vi en Sadhu (helig man som viger sitt liv at sin tro for att leva i sa hog andlighet som mojligt). Det var minsann en marklig upplevelse. Antligen en chans att fraga ut nagon "insatt" om religionen och deras tro. Fragorna flodade och han tog oss med och visade oss runt och forklarade en hel massa intressanta saker. Nar han bestamt sig for att vi lart oss tillrackligt fick vi hans tillatelsen att besoka hans tempel dar de andra Sadhusen hanger. Vi blir inviterade pa en kopp chai och han forsatter att forklara en massa. Jag blir tilldelad ett indiskt namn: Lalita (later mera som en fnasknamn for mig), vi blir valsignade med en bon och en mer liknande krigsmalning i pannan. Vi blir ombedda att sitta pa ett visst satt som gjorde att bade ben och fotter totaldomnade av. Nar jag papekade att jag var tvungen att byta stallning tar han mig med ut for att gora Yoga, och mjuka upp benen igen. Han visar mig nagra moves, och jag var totalt vardelos och gjorde det hela annu varre- strackte ena ljumsken (ja det gor fortfarande ont). Sen tar han det till nasta niva, och da gar det inte att ha lungi (kjol for man) pa sig, sa innan jag hinner blinka star Sadhun i all sin ara framfor mig ikladd endast en penisstrumpa. Jag haller minen, sen ber han mig ta massa bilder pa honom.







Det har ar helt naturligt for dom, dom gar oftast omkring nastan nakna, men forsta gangen jag nagonsin fatt kontakt med en Sadhu och  gjorde han mig bara chockad. Sen fick Even ett vykort av honom med "penisYoga" (snoppen inrullad pa en  pinne).

Det var minsann en intressant dag och roligt att fa lara sig fran nagon som verkligen kan.

Vi akte vidare mot Agra for att se famous Taj Mahal. Men den stan ar den varsta nagonsin. Vi anlande tidig morgon, skulle stanna en natt och sen kora vidare, men vi gick o sag Taj Mahal och fortsatte samma dag till nordvastra Rishikesh- dar vi befinner oss idag.



Forsok till snygg hoppbild med sjalvutlosare ;)

Det har stallet ar grymt. (Dalig svenska, jag tanker pa engelska nar jag skriver hela tiden). Har aterforenades vi med lovely Rasmus (Danmark). Massor av skona folk. Det har ar verkligen ett ma bra stalle. Gar upp kl.8 varje morgon och gor Yoga pa taket, med utsikt over turkosa Gagnesfloden (har ar floden faktiskt ren och inte som i Varanasi). De gar tillochmed att bada i iskalla Gagnes och vadret ar perfekt (med undantag for idag, regn och 15+). Funderar pa att ga pa nagra meditationsklasser i veckan, det finns oandligt med sant har.
Beatles kom hit 1968 for att mota Maharishi Mahesh Yogi.


Rishikesh

Goa gubbar



Jag hade den fantastiska turen att fa forsta natten i Rishikesh dela sang med tva grabbar! Kandes som vi var 10 ar och skulle sova over for forsta gangen. Fnitter o stoj!

Med mindre an en manad kvar av resan hade vi klara och tydliga planer om flera stallen i Rajhastan, som for exempel Jaisalmer for att rida ut i oknen pa en kamelsafari i nagra dagar, men till min stora besvikelse blir nog detta inte av, eftersom att temperaturen i Tharoknen ligger over 40 nu och kommer att stiga till narmre 50 kring den aktuella tiden. Sa jag tror att vi kommer att stanna har ett tag. Vi lagger ner det intensiva resandet och bara njuter for ett tag, kanske drar vidare upp till Dharamsala for att halsa pa Dalai Lama.



Time will  tell!


3 april

Sedan sist har vi gjort en ponnytrekk (lata som vi ar orkar vi ju inte ga sjalva och hastarna som sett sina basta dagar fick bara oss) uppe bland bergen, men inte sa avancerad som Agnes hasttur, utan bara for en dag. Riktigt nice!!!
Sen atervande vi till Kathmandu for nagra fa dagar i turistiga Thamel och gjorde inget vettigt alls. Vilade mest omedvetet upp till helvetesbussresan till Indien igen. Jag orkar inte ens skriva eller tanka pa hur det va sa javligt var det. N Dessutom hann ja knaopt komma mig over gransen innan magen gick tillbaka till indiskt-modust (dvs lost) igen. Kul liv. Till raga pa allt nar vi knappt inte star ut langre kor busschauufforen pa en cyklist och kor darifran sa var buss blir jagad av poliser och det lokala folket som ar galna. Busschaufforen blir gripen o vi far ta oss en taxi fran ingenstans till nagonstans. Och antligen far vi oss ett tak over huvudet och vi sover som aldig forr.
Vaknar dessvarre upp dagen efter med en orkester som bankar infor huvudet och en igentappt nasa utan like. Hostan jag har haft sedan Varkala (2 manader sedan) har blivit varre nu igen, tillochmed sa illa att jag raka hosta tills jag spydde (pa Even stackarn).
MEN, trots alla javligheter ar vi nu i Varanasi. Heliga staden, som SHiva hittade. Det ar den mest religiosa stammningen jag kannt naginsin och langs Gagnesfloden branner dom lik likt aldrig forr. Jag som aldrig sett en dod manniska forut blev tamligen rord. En man som kande ena offret kom fram och beratta att det var en 18arif nygift kvinna som blivit halld olja pa brostet o brand av sin man, och dog av skadorna. Sorgligt. En del av kropparna brande dom pa oppna eldar, men vissa rodde dom ut med baten till mitten av floden och dumpa dom ratt uppochned i vattnet. Tank er att det ar i ddenmna flod manniskorna tvattar sig, tvattar kladerna, borstar tanderna, you name it. Det ar valdigt heligt for dom det har. Det kanns valdigt konstigt och man blir verekligen berord, kanner lukten och av det man ser.
Forsokte ta en diskret bild igar, men av respekt mot folket ville jag inte vara for uppenbar. MEn ser ni eldarna? det ligger manniskokroppar pa dom.


Hursomhelst sa mar jag liiite battre idag, tack gode gud och Even har blivit tio ar yngre (rbevis nedan).
Ber om ursakt for den urusla skriftliga kvaliten men det har tangentbordet har fatt mig att skriva om inlagget tre javla ganger. (sudda ut knappen ar delvis intryckt sa den suddar ut all hela tiden sa darfor ja inte vagar anvanda den ).
pussogull
Fore                                                                        Efter :)

RSS 2.0