oktober

For att underlatta for er dar hemma kan jag i arlighetens namn avsloja att jag numera ocksa fryser om dagarna/natterna. Igar anlande vi helt mora i kroppen efter en 17 h bussresa till byn San Cristobal. 2100 meter over havet ligger denna fantastisk vackra, lilla mysiga ursprungsbefolkningsby. Har paminner mig valdigt mycket om Nepal i luften, utseende och atmosfaren.
 
Och antligen sa har den akta kanslan av att vara ute och resa infunnit sig. Det tog mig narmare 4 veckor att fa denna "reskick" som jag brukar fa redan pa Arlanda flygplats, men den har gangen har det kants sa annorlunda.
 
Vi lamandeTulum i fortid hyrde ju lagenheten till 13 nov, men var svenska skoning Schanna fragade om vi ville folja med till San Cristobal for att fira Día de los Muertos(Day of the Dead) och vi lever mer eller mindre for mottot "Why not!?". Och mer lagligt kunde det inte bli da saker och ting borjade balla ur totalt i vart hem. Delar av "La familia" var lite for glada i alkohol, inte sa tillmotesgaende och kompromissvanliga och i och med det utvecklades det mycket (onodig) drama och helt plotsligt kande vi oss inte sa fria langre. Eftersom att vi bodde sa tatt inpa varandra med locals, och 8 olika nationaliteter (vilket innebar ocksa 8 olika kulturer/levnadssatt),  som inte har samma forutsattningar som oss eller riktigt nagon forstaelse for var kultur dar vi kommer ifran och vart satt att leva.
 
Sa det var dags for oss att resa vidare, men jiiiiises vad jag kommer att sakna Los niñjos (barnen), mina ogonstenar som grat nar vi sa hejda.
 
Nu kanns det valdigt forfriskande att vara pa ett nytt stalle och det kanns harligt!
 
Hoppas att ni har det fint!
Karlek<3

19 okt 2012

And even more...
 
 
 

mixtape med bilder!

Ett skepp kommer lastat med...  bilder!
 
Rasmus nya sang. Luftmadrass deluxe.
 
 
Tva neandertalare poserar med var chevy
 
 
Nastan hela La familia samlad (Ricardo ar pa jobb)
 
 
Marklig skyltning har omkring...
 
 
Vackra strander!
 
 
Glada gubbar pa bild
 
 

Idag badade vi i en sotvattenflod/kanal som det var alligatorer i. Jag var snabbt i vattnet och minst lika fort uppe igen. Ett par som snorklade sag alligatorn pa hall, och "badstallet" var skyltat med "swim at your own risk" och en visselpipa for emergency. Trots det garanterade killen som badplatsen tillhorde att det aldrig skett en olycka eller nagot laskigt, men jag var anda vettskramd, sa jag satt mest och tittade (las:vantade) pa att de andra skulle bli krokodilmat.
 
Lyckligtvis kom vi alla darifran levande och gick till stranden istallet och glassade ett par timmar i solen. Val hemma sa lagade jag thaigryta till alla (uppskattades mycket) och malade med vattenfarg med mina mexikanska smatjejer. Sarai och Xihmana ar 8 resp 7 ar gamla och paminner mycket om mina alsklingar Linn och Ebba dar hemma som jag saknar sa jag snart inte star ut langre (redan efter tva veckor)...
 
Det var allt for idag! <3
 
 
 
 

Turtago!

Det som har vart min storsta fasa infor att ge sig ut o resa igen ar alla dessa kanda, som okanda smakryp. Har redan bevittnat tva stora livsfarliga svarta skorpioner. Jag har troligen fatt ett spindelbett, ett exakt likadant som jag fick i Laos for 2,5 ar sedan. Gigantiska spindlar, myror (som bits), odlor och en orm sliten i tva delar. Och icke att forglomma alla dessa tusentals javla forbaskade mygg. Nej fy och tve.
 
Men, idag fick jag uppleva en del av det vackra, magiska, exotiska och tropiska djurlivet. Djurlivet under ytan. Med var hyrbil bilade vi till flera cenotes (sotvattensgrottor), som finns har i Tulum-omradet (vi skippade Belize i samband med bilhyrning). Vackert. Men det basta av det basta var i Akumal dar vi snorklade kring havsskoldpaddor och fina fiskar. Even och jag fick aven syn pa en stingrocka som skramde livet ur oss sa jag svalde ett par liter saltvatten pa kopet.
 
Igar sa var vi och klattrade upp pa en av Maya-ruinerna i Coba och fick oss en rejal utsiktvy over djungeln och hojdsvindel for en vekling som mig.
 

Ska fa in lite bilder snart igen. Sa lange,,, lev gott!

spartansk moblemang

Nymoblerat och klart for forsta natten. Kartonggrejen ar Rasmus sang.

13 oktober 2012

Kara vanner. For er som inte redan sett min facebookstatus sa resulterade gardagen i en rolig grej. 
 
Fernando, Even, Rasmus och jag var ute pa biljakt har i Tulum, att hyra infor var "planerade" (har planerar man inte) roadtrip. Efter ett flertal jamforelser gar vi hungriga i riktning mot en restaurant for att prata igenom det hela over en lunch. Pa vagen stoppar vi upp flertalet ganger for att sa trevligt bara "sla av en prat" men frammande manniskor (ja, man gor sa har). En av dessa "small-talk" var med en chilenare av den aldre typen (typ 54), vid namn Danio. Snubben berattar att han har hyrt en lagenhet i narheten for en lojlig summa. Vi foljer med honom och ser hans lya och han tar oss sedan vidare till en bra stalle att kaka. 
 
Efter lunchen hade vi helt plotsligt hyrt en lagenhet for 2000 MXN (ca 1000 kr)/4 = 250kr/manaden. Det ar en liten enrummare med dusch/wc. Har ska vi bo fyra stycken och vi hyr manadasvis sa vi far helt enkelt se hur lange vi blir har. I vart "neighbourhood" bor aven en mexikanska Alexa med 2 kids Sahari & Ximana (sotaste ever) och en pojkvan (tror jag). Danio och en italiensk kille Ricardo. Tillsammans kallar vi oss La familia !
 
Our Backyard

 

Igar hade vi en "sermoni" (aka inflyttningsfest) med barbeque (for en korvalskare som jag- mexikansk korv MY god!) , ol, fantastiskt sallskap och en obeskrivbar stamning.
 
Fernando grillmaster
 
Det har ar verkligen det ultimata tillfallet att lara sig spanska ordentligt. Jag kunde i princip inte ett endaste litet ord nar jag lamnade sverige men nu kan jag forsta ganska bra och pratar lite iallafall. 
 
Kanns som jag har vart borta en evighet och att det alltid har vart sa som det ar nu, men de facto ar att jag har bara vart borta i nio (!!!) dagar! Helt galet!
 
Tankte bjuda pa lite bilder fran mina nio evighetslanga dagar har i Mexico.
 
Tostadas de Camaron- Guacamole, mexikans salsa och rakor pa ett hart krispbrod.
 
Jag och Rasmus i var Cabaña (utanfor dorren er stranden)
 
 
 
 
Rasmus cleaning our house

10 oktober 2012

Vi ær fortfarande i Tulum och glassar vidare på stranden. Har återforenats med var kara rasta-man Fernando som kom med samma flyg som oss till Mexico.
 
Igar klackte denna eminenta ovannamnda person en underbar idé. Vi ska mot slutet av veckan hyra en bil att packa in oss i for en roadtrip for en ~ veckas tid. Eftersom att vi inte har några som helst planer gor vi vad som faller oss in och låter gøtt att ta sig før. Vi har spånat lite och tror att det blir att bila ned till Belize och tillbaka igen før vi ær lååångt ifrån færdiga med Mexico., Vilken vardag jag har, himlans trevligt!
 
Tanken med detta inlagg var att få publicera nagra bilder dock utan framgang. Tror det er nagot fel med blogg.se just nu sa ni far vanta lite till...
 
Myggena ater upp oss och Even har precis tillfrisknat fran en forkylning meen livet ær hææærligt!
 
Puss!!!

Mexico

Vi lamnade Cancun efter 2 natter. Cancun kan beskrivas som Amerikanernas motsvarighet till Mallorca. Gigantiska hotellkomplex lang hela stranden och feta, rika amerikaner som ligger och jaser pa solsangar fran gryning till solnedgang. Inget for en backpacker med andra ord. 
 
Trots det traffade vi manga trevliga manniskor (locals, som utlanningar), varav en som drog med oss pa fest. Pa vagen dit blev vi informerade om att "this is the place to be" och alla hade stora forvantningar pa denna spektakulara fest. 
 
Efter 15 min promenerande kommer vi fram till ett morkt och unket hostel med ett bord uppdukat med halvdruckna flaskor tequila, rom och vodka. Coca cola, fanta och den lokala laskedrycken "squirt" (roligt namn tycker jag). Ett fat med halvsmalta isbitar, limeklyftor och en ihopgeggad massa forestallande salt. 
 
Stamningen som infann sig var tamligen skum och lite tryckt oss alla emellan. Mexikanaren som tagit oss till stallet var minst sagt lyrisk. Det fanns en del original pa stallet bla en australienare som satt och gjorde en riktning och taljde pa en trastock som skulle bli ett gevar, en onerspeedad mexikanare vid namn Carlos som forsokte charmera alla (3, varav en var mig) damer pa partyt. Men what to expect nar "intradet" ar ca 25 spann och fri bar.
 
Nu befinner vi oss lite soderut om Cancun narmare bestamt Tulum. Dar vi endast har strom nagra fa timmar pa kvallen, sa det ar svart att fa alla apparater laddade o sa. Sa just nu har Even och jag akt in till stan och sitter pa internetcafe. Har utan framgang forsokt att lagga in bilder pa datan men laddade ner en fran google som visar exakt hur det ser ut. 
 
Karibiska havet- to die for
 
 
 

First update

Æntligen sitter jag fan hær under ett flætat tak av bambustrån næst intill naken i Cancun, mexico och njuter. Resan hit som slutade på ca 30 h sedan startpunkten gikk øver all førvæntan och vi møtte upp Rasmus som planerat vid gate B45 på Frankfurts flyplats.                                              
 
Vi lyssnar på reagge o grabbarna ligger i varsinn hængmatta ich softar. Det ær slutet på regnsæsongen hær nu så det kommer ett par rejæla skurar med jæmna mellanrum, men det rør mig inte ryggen. 
 
To be continued... 

Sista

Fick träffa Sebbe i sista minuten och hann även förbi Diana en sväng och gosa lite med Lowe.
Nu har jag packat färdigt och är så förberedd som man kan bli (vilket betyder inte redo alls).
Men nu är det dags att äntligen flyga till Mexico ! 
 
Har sen tidigare bestämt att vi ska möta upp vår alles sköna dansk Rasmus som vi träffade/ lärde känna i Indien och inte sett sedan dess. Rasmus är för tillfället ute i Europa och luffar och vi ska mötas i Mexico. Efter lite mejlande framochtillbaka kommer vi fram till att vi ovetande bokat samma flyg och kommer att mötas allarede i Frankfurt! Vad är oddsen?
 
Men jag måste säga det att vilken månad jag har haft här i Linköping! Så sjuuukt härligt. Kommer sakna er extremt mycket.
 
Nu börjar äventyret. Fy fan va sköj!
 

summary

Sist jag skrev här satt jag i Växjö. Nu sitter jag överfylld av godis i Viktors säng och funderar på huuur jag ska kunna skriva om vad som upplevts sista tiden. Det är helt meningslöst (och onödigt) i att göra ett försöka till att uppdatera er om allt jag har varit med om eftersom att det är ni som läser som jag har umgåtts med. Men anyways:
 
  • Att få gå ut och äta med Bella var välbehövligt och extremt trevligt som alltid.
  • Det knappa dygnet i Växjö var iallafullafall helt fantastiskt och njöts till fullo.
  • Hade sleepover hos Linnea viljet följdes av en dag full av bakning av diverse gudomliga godsaker.
  • Mina kära Even har kommit till sverige.
  • Planering och genomföring av Davids överraskningsfest (har tyvärr inga bilder). Samlingspunkt (Agnes, Lin, Linda, Johanna...) för alla fina och allt blev så jävla bra.
  • Besökte "Den värsta utställningen hitills" på Kulturnatten i Norrköping och är grymt imponerad av vilka konstnärer jag har omkring mig. Dagen till ära spenderades mestadels i gott sällskap av Linda & Logan :)
  • 11 års kalas för kusin Julia. Kärt återseende av släktmedlemmar.
  • Övriga sysslor: löpt runt på stan som en idiot i försök om att bli färdiga med förberedelser inför reseavfärd (vilket är om typ 3 dagar?! My God, I'm soooo not ready for this). Promenerat. Lagat mat. Ätit mat. Ätit mig spyfärdig på godis/kakor/fika. Tittat på när Even spelar Angry Birds och inte fattat hypen. O typ andra oviktiga saker.
Bilder:
Förätten på BK med Bella. Bifftartar med friterat ostron.

 
Lin & vin i Växjö
 
Bakning med Linnea; morotskaka, banankaka och cheesecake 

Vi såg visst likadana ut... ;)
 
Det gjorde dom med.
 
Kulturnatten

Jag & Even gick en förfriskande höstpromenad och Ebba gjorde oss sällskap på cykel. Är så glad att jag får se den här säsongsövergången för hurjedamig vad vackert det är!



 
 

RSS 2.0