27 maj

Tack Jesus, Jag Älskar Dig! Du som ger mig en extra dag ledigt (Pingst) på måndag när Bergen är så övergenerös med sol. Det har varit en pina att ta sig igenom veckan som passerat på jobbet med arbetstid 15-23 när solen bokstavligen strålar och stämningen i den staden som Gud annars glömt är levande. Men tids nog kom fredag och helgen so far (den är ju inte över ännu) har vart exeptionellt lyckad! Det har grillats likt aldrig förr, invigt min klänning, promenerats, myst på uteserveringar, festat på fjället från solnedgång -> soluppgång (GAHH utsikt!!!). Så jävla bra!
.

Grillade chilimarinerad mörbradbiff med tzatziki och en sallad på melon, jordgubbar, babyspenat, fetaost, äpple, rödlök och pumpakärnor. Har aldrig vart så förtjust i frukt i matlagning men den här salladskombinationen var riktigt fräsch och god


OBS: halväten tallrik. Idag grillade vi scampi och squash. Tillbehör: sallad och sås gjord på kesella, sweet chili, soja och jordnötssmör. Tummar upp!

Dessutom så tappade jag min mobil idag. Snyft. Åkte fram och tillbaka med bybanen i hopp om att finna den. Tänkte tillbaka på högstadiet/gymnasietiden när jag jämt tappade bort mobilen på bussar, tåg o jag vet inte vad. Hade på den tiden alltid sånt jävls flyt och fick tillbaka den... Karman verkar vara densamma- lika god, för visst fan fick jag tillbaka den den här gången också. Jippie! :)

Surya!

Välkommen- sol, sommar och fräknar!
-

Kanske världens bästa frukost. Fruktsallad gjord på vindruvor, vattenmelon, banan, äpple och jordgubbar. Kesella med kardemumma i, keso och kokosflingor och gojibär *dregglar*
.
.
.

Men oj, kunde inte låta bli. Hur hände det här?


20 maj

Vilken grym dag! Startade denna soliga dag med en powerwalk i 30 min till Yogan, Väl framme lägger instruktören fram ett enastående förslag- Yoga på taket. Minst sagt en riktigt härlig start på dagen.
.
.
Kom hem och åt en dunderfrukost och drog upp karln ur sängen. Ivriga soljagare som vi är begav vi oss ut på en promenad som varade i 2 timmar. Fantastiskt vad positivt påverkad man blir av en skymt av solen.
Men trots solens närvarande lät vi bli att grilla och jag lagade istället en ugnsbakad rotfruktmix och quorn-squash Lasagne. gött!
-
Dagens gottegott blev en boostande smoothie gjord på apelsin, banan, päron, ingefära, silkestofu, mjölk toppad med gojibär, kanel och kokosflingor
-
Ett hett tips att använda till desserter/godsaker är silkes tofu. Som en fast yoghurt i konsistensen/silkesmjuk och lätt att smaksätta+ bra näringsvärden. Thumbs up! Gjorde en banan/jordnötssmörs-pudding med den som bas igår, I was in heaven (Even too ;) )
.
Nu blir det film!

Varning för myycket maaat!

Förlåt Lin, blir en hel del matbilder i detta inlägg. Dock av dålig kvalité (från mobilen), då jag glömde min laddare till systemkameran i sverige. Och varför alla dessa matbilder? Mest för att göra en uppdatering och har inget annat att skriva om. Inte just nu iallafall.
.
Först ut är en Quornfärsgryta (vegetariskt köttfärs), kokad brysselkål, sallad och en klick kvarg
-

En variant av proteinmuffins (don't try this at home kids) med kvargbaserad jordgubb/banan glasyr
-

Proteinfluff med mixade nötter, jordgubbar och kokosflingor
-


Maränger med sötningsmedel istället för socker i, gottigottgott!
-

På 17e maj lagade jag traditionell römmegröt, serveras med salt spekemat. NAM!!!
-



Dessa vegetariska vårrullar gjorde jag idag. Mycket lyckat!



middag

Dagens:


Heta kycklingfärsspätt med sallad och tzatziki
.
One word: mätt!

overall året om

För att ge er en större förståelse för mitt absurda arbete bjussar jag på två bilder. En av alla "områden" man kan jobba vid är detta. Vägning+prisning av vara. Inte särskilt spännande eller underhållande, men jag brukar låtsas att när jag prisar (framförallt tunna avlånga baconpaket) att det är en massa vinylplatter som jag snurrar och är dj för ett stort folkhav. Det brukar få tiden till att gå. Ibland blir det dock svårt att hänga med i takten, när datorn inte är lika speedad som musiken jag hör på.
.
Här står jag många timmar i veckan...
.
Iförd den här snygga outfiten. Ni kan ju tänka er hur trevligt det är att gå klädd så här när det är sommar ute (tur är väl det då kanske att det i princip aldrig är sommar/uppehåll i Bergen).
.
Lika härligt med fredag varje gång. Fick köpt färska, goda jordgubbisar idag. Gött värre! Så blev ett par sånna och nötter till fredagssnask. Nästa vecka vankas det fridag på torsdag för då är det syyyyttttonde maj. Blir ett jävla ståhej i det här landet då.
.
.
God Helg!

Söndag

Min favorit-spinninginstruktör Frode körde bokstavligen talat skiten ur oss idag på träningen. Konsekvens av detta: Explosiva endorfinkickar som har förföljt mig hela dagen lång. Bra humör helt enkelt!
.
Har gjort köttbullar i olika smaker (bra att ha i frysen) och provade på ett substitut till potatismos -> blomkålmos. Jag är förälskad. Busenkelt och fantastisk gott. Yummie!
.
Gjorde en väääldigt sund variant av hemmalagad pizza o till efterätt fick jag till fluffet riktigt fint idag och lyxade med lite nötter och mörk choklad. Nu väntas ny vecka. Tiden bär mig framåt!
.
.
.
Bla bla jag vet att min blogg är tråkig och bara handlar om mat, träning, jobb etc.
Tycker om er för att ni läser ändå!
<3

Välkommen maj!

Vaknar upp med sönderkokta spaghettilår som knappt bar mig ur sängen, och inser att dagens spinning och shape pass kommer att resultera i alltför snabba mjölksyreattacker och därav inte lika bra tryck. Men ack så fel! Träningen gick toppen, långt över medelbra. Kommer ner riktigt fint och djupt i mina knäböj och jag är storförnöjd!
.
Maj månad är kommen, och jag inser att det nu är 4 månader kvar här. Ynka 4 månader. Sen är det verkligen på tiden att se vad mer världen har att erbjuda. Längtar otroligt, men är samtidigt lite rädd. Tänker tillbaka och kommer ihåg hur jävla rädda jag och Even var dagarna innan avfärd till Indien. Då övervägde vi starkt att istället lägga pengarna på en flytt till Berlin för en period och bara leva livet lite... Idag är jag gladare än någonsin att vi kom iväg. Och det är ju det som är hela grejen, att våga! Finns inget mer spännande än att möta det okända i kulturer.
.
Vi hade några riktigt fina soliga dagar med grillning och mys, men idag när jag gick upp snöa det. punkt.

Surya Namascar!!!

I lördags var jag och Even på fest läääänge o hade skitkul!!!
Vädret har i det sista vart förvånande bra, vilket bidrar till toppenhumör! Igår invigde vi grillsäsongen o fortsatte även idag. Härligt att vara ledig en så fin dag som denna. Ha gått långpromenad, grillat i parken och nu ska vi ner för årets första utepils och sen gå på bio. Man "firar" ju bara 3 år tillsammans en gång i livet ;), vi har firat mer eller mindre konstant i en vecka nu. Kärlek är underbart!
.
Är extra glad för idag har jag haft på mig kjooool (och smörjt mig med solskyddsfaktor)! :))
.
Har haft "träningsuppehåll" i tre dagar, börjar krypa i kroppen så imorn blir det hårt! :)
Puss!

RSS 2.0