växjö

Sitter i självaste Lin Mattssons lägehenhet i Växjö och äter keso/kvarg med världens godaste narutgodis (stal också lite chokladsås från hennes kyl)... 
 
Lin-fin är i skolan och jag underhåller mig bäst jag kan. Ikväll ska vi laga god mat och dricka vin och även Hanna kommer förbi. Fy fan vilken trevlig dag även det här blir. jagvetkonstigmeningsuppbygnad.se

19 september

Det är så tråkigt när jag kämpat ihop ett inlägg och sidan kollapsar och det inte har sparats i ett utkast. Men sånt är livet ibland. suck.
 
Jag hade iallafall tänk att berätta att i helgen har inte många knop blivit gjorda då jag känt mig lite hängig och haft två sprängröda, svullna ögon som jag knappt kunnat se med. Kändes ett tag som att dom skulle ploppa ur huvudet, men lyckligtvis fick jag behålla dom på plats ;-)
 
Istället har jag bara vart hemma, myst med familjen och tillverkade sushi så att det både räckte och blev över. Gott och trevligt!



sushi-time!

Är jag hemma och har möjligheten står jag mer än gärna för middagsmatlagningen. I måndags blev det en proteinlasagne på mitt vis , med egenbakade protein-lasagneplattor. Det verkade som att det gick hem hos samtliga familjemedlemmar :)

Göttigött-gött!


Igår så var det dags för lite umgänge med fina Linnea igen. Vi (läs: hon, jag hackade bara) improviserade en superb gröna linser med citron soppa. Drack glögg, åt pepparkakor, drack te och såg på Snabba Cash.
Härligt härligt! Uppskattar såna här "hängdagar" så otroligt mycket :-)
 

Yummie!
 


Idag vaknade jag fitforfight 6.30 och åt frukost med mina älsklingstjejjor. Cyklade till simhallen och avverkade tillsammans med 35 stycken 60 ++:are 45 min vattengympa. Det är rejält med krut i tanterna och gubben och dom rockar loss stenhårt i bassängen. Grym start på dagen!
 
Frukost nr 2. Var sugen på geggiga röror och fortsatte på gårdagens jul-smaker. Till höger, saffransfluff (AW, så himmelskt gott!!!) toppat med mandlar, cacao nibs, kokosfllingor och kokoschips. Vänstra skålen innehåller en röra på keso/kvarg/jordnötssmör (ingen banan hemma :'( ) toppat med mandlar och äppelmos. 
Godaste frukosten på lääääänge. 
 

I eftermiddag ska jag träffa David en stund och sen möta upp Bella för restaurangmiddags-dejt på BK. Vilken härlig dag :-D

15 september

Spenderade större delen av gårdagen (fredag) med Sanna och pratade om allt mellan himmel och jord. Så himla roligt att vi fick chansen att ses en gång innan jag och mr E drar ut på det stora äventyret. Blev bjuden på en utsökt järn-boost-smoothie och en krämig deluxe chokladpudding gjord på avocado (my God vad den var god!!!)
 

Smuffielicious
 

Resterande timmar av fredagen befann jag mig på L'orient för att träffa (och supporta) mina fantastiska vänner som bland några av dom arrangerar Club Amsterdam. Bra drag på stället, grym musik och härlig stämning. Blev dock tidigt för mig då jag inte var i form. Har sovit gott inatt 


Vaknade upp ännu en morgon till strålande sol. Idag har jag och Ebba vart på cykelutflykt till 4H-gården och tittat på djur, och sedan cyklat längs med kanalen och tagit plats i solen och haft picnic. Njuter varje sekund som jag har möjligheten att umgås med mina kära. 
Har även förberett riset till sushin som jag och syrran ska fixa till ikväll, och så blir det hyra film o familjemys när det är som bäst. Livet <3
 





Coola brudar- ett tappert försök med självutlösaren innan kamerabatteriet dog ;)
 
 

Sooooligt

 
Nu ska jag och Ebba på cykelutflykt i solen med picnic! Det ni :)

Update!

Så brutalt mätt efter en underbar frukost. Orkar inte lyfta röven ur soffan, men jag måste. Get up!
 


mmmm. ugnsbakad gröt med jordnötssås :)

friday morning-glory

Åh vad jag är lycklig! Linköping har verkligen tagit emot mig med storm och hållt mig upptagen och sysselsatt var eviga dyrbara minut som jag varit här. Härligt, livet är härligt! Känner mig som en ny männsika.  En friare, lyckligare, lugnare och framörallt med avslappnad Lisette (trots att jag kan verka stressad när jag flänger hit o dit ;) ).
 
Jag har nog världens bästa vänner och familj. Det kommer att bli tråkigt att åka ifrån er ännu en gång och nu för en väldigt lååång period, men jag ser så väldigt mycket fram emot att resa också. 
 
Jag har vart dålig på att släpa med mig kameran utanför hemmet, men desto mer har det bakats och experminterats här hemma (min syrra har en matberedare och jag har bara drömt om att äga en :P ) och allt dokumenterat på bild. Så varför bryta trenden bara för att jag är hemma? Här bjuder jag på lite läckerheter.
 

Exotiska bounty-bollar
 
Innheållet i mina energirika cashew/pistage/päron-bollar
 

Godaste smootihen (se recept nedan)
 

Små söta citron cheesecakes
 

Färsfyllda paprikor
 

Smoothiefrukost gick hem hos tjejerna <3
 
Innehåll i min smoothie/ bästa smoothie jag druckit ever (inga mått):
- Turskisk yoghurt
- Lätt kvarg
- Kokosvatten
-Kokosolja
-Fryst mango, banan, jordgubbar
-Äkta ekologiskt vaniljpulver
-Sukrin
-Toppad med mullbär, kokoschips, valnötter, cacao nibs och färska blåbär. 
 
 

Just nu; Fan vad jag njuter. Har lagt mig i Lindas och Mattias säng, med datan i knät,nyhetsmorgon på tv4 och regnet som smattrar mot rutan. Myspys! Ska straxt ta mig upp och göra mig i ordning och äta en goood frukost och sen åka in till stan och mötta upp Sanna! Ikväll blir det L'orient. Ännu en jävligt bra dag helt enkelt.

Linn 10 år!


Första dagen i himlen!

Så var man äntligen hemma i Linköping/Ljungbro ännu en gång. Denna gång för en hel månad och tiden ska utnyttjas väl i gott sällskap av kära familjemedlemmar och goda vänner. Första dagen på hemmaplan har vart hektiskt och i full fart, men det är så jag trives bäst.
 
Dagen startade med att få väcka mina två prinsessor, och tillsammans äta frukost och sedan gå med dom till skolan. Solen lyste och himlen var blå så jag knallade iväg till Ljungsbros sim- och träningshall och köpte ett månadskort. Fortsatte till fots ute i den krispiga friska höstluften läng kanalen 5 km innan jag for hemåt och slank in på hemköp för diverse nödvändiga (läs: kanske inte fullt så nödvändiga. But hey, I'm in a swedish grocery store :D ) inköp. 
 
Åt frukost och begav mig ännu en gång upp till gymmet för ett 30 min långt CX-work out pass. Kom hem och exprimenterade lite i köket och tillverkade eget jordnötssmör, mandelsmör, hälsosamma Hallongrottor, och en trevlig (och hälsovänlig proteinrik) vanilj/hallon-sockerkaka.


 
 
Provsmakade hit och dit så jag fick ont i magen och tog mig en dusch och begav mig in till stan. Fixade födelsedagspresenter till mina prinsessor (Linn fyller 10 imorn fredag!!!) och hamnade till slut i frisörstolen på Hårteknikerna i Pärs händer. Blev ordentligt ompysslad och det var skönt att få roa pulsen lite. Pär fick kapa mina stackars torra spröda strån så nu är jag fresh och back in the game igen =D .
 
Kom hem alldeles precis till middagen och nu äntligen har jag slagit ner röven i soffan för kvällen. En fantastisk första dag och imorn blir inte en sekund lugnare... I love being home
 
 

Barnakos

Fick för första gången möta Jonas Matheo (Tor & Stephanies) i måndags och passade på att mysa :)

Frihet!

Livet är härligt! Lite sommarvärme har trots allt sparats till min semester och jag och Even åkte med hans far in till Tvedestrand by och tusslade runt i nån timma och drack kaffe på café, satt o babblade om livet vid båthamnen och gick sedan en lååång och svettig milspromenad hem till Strömmen igen. Friskt och härligt, jag njuter!
 


 
Nu ska vi snart bege oss hem till Tor och Stephanie och umgås. Äntligen ska jag få hälsa på lilla Jonas Matheo

Free as a bird

Befinner mig mitt i den norska sörlandsidyllen Tvedestrand, där frisk luft andas in till varje andetag och där ron börjar lägga sig i kropp och själ. Jag har nog inte riktigt förstått ännu att jag faktiskt inte har ett jobb jag ska tillbaka till 'snart' utan att det här är faktiskt en varande semester. Så länge jag vill och jag bestämmer när det är dags för att "göra" nägot igen. 
 
Idag har vi tillsammans med Evens pappa och fru kört till dden sydligaste byn Norge- Kristiansand och gått på djurparken samt ätit middag på restaurant Vertshuset i Tvedestrand. En mycket trevlig och social dag.


 
På onsdagkväll kommer jag hem till Linköping och jag ska krama er tills ni tröttnar. Love

RSS 2.0