En jul med 7+ grader

Jahopp ett tag sen sist!
Julafton har varit & gårdagen, vilket betyder att jag har äntligen fyllt hela NITTON år (WOW, känn på  den ni)!
December månad har vart fullspäckad med bursdagar hit & dit och en massa fix inför julafton, kombinerat med jobb och övertid. Men nu leder både månaden och året mot sitt slut och dags för en nystart!

En start som innebär kanske 1000 nyårslöften (fast mitt egentliga enda löfte är att inte ha något, då jag aldrig lyckats hålla det).

Julafton firades, i sällskap av min nuvarande och temporära familj + Mimmi & Ricard, på svenskt vis. På julbordet fanns köttbullar, prinskorv, sill, julskinka och allt annat som tillhör + MYCKET MER!  Julklappsbyte genom hazardspel då jag blev utan paket, men fick ett i tröst av Mimmi, som hade lyckats vinna ihop en rejäl massa.

Nu har min, Ollas och Lins bursdagar varit så nu är de över!

Det får blir lite bilder från våra bursdagar istället, dom säger ju trots allt med än 1000 ord!


13 dec, Inför Lins bursdag, tårtan bakas med omsorg och inlevelse & födelsedagsbarnet på självaste dagen!


20 dec, Bursdag #2, Ollas, den berömda pannkakstårtan


26 dec, bursdag#3 och den är min! Tårtan i form av marängschuiss, och en striptease på sängen. Inte många som får de! (Mittenbilden är från julbaket, då ingen bild togs på mig den 26) 

kraftansträngning.

Det här åtekommande ämnet, vädret! För tjugo minuter sen bestämde jag mig för att gå till affären och på något uträttat. Men icke! Fem minuter senare står regnet som spö i backen, om man nu kan säga att regn kan stå(?). Men se där! Nu har vädergudarna(?) lekt igen och nu är det helt plötsligt hyfsad klar himmel och kan till och med en gnutta sol tittar fram.

Men jag överväger, ingen affärvisit. Det skulle bara innebära 10% nödvändigheter och resterande 90% i onödiga (ätbara) ting.

Jag går istället ner och tvättar och sen lagar mat.

David kom hit då!!!

I måndags natt käkade jag min första riktiga norska pizza. Tyvärr till min stora besvikelse. Det blev ävertid på jobbet till 02. Men nog om det, för DU tysker ju att det är SÅ JÄVLA KUL att läsa om min jobbsituation hela tiden!

Ursäkta att jag brusar upp.

Förresten ni som gillar Anthony, som i Anthony & the Johnsons borde kolla in ett projekt han är delaktig i. www.myspace.com/herculesandloveaffair . Sjukt bra!

Snart är det jul (du hade du säkert inte ägnat en tanke åt, right?) och mycket ska fixas. Köttbullarna blir nog rullade på fredag skulle jag tro. Men ja jävlar i mig, en vecka kvar på pricken!

I januari kommer SMK hit itll Bergen och spelar på det bästa utestället i hela världen, Hulen, (som dessutom ligger 10 min gångavstånd från hemmet vårt).  Det kommer bli FEDT, som allt annat här!

tiden flyger

Tiden bara flyger iväg känns det som. På tisdag är det 6 veckor, 1 1/5 månad sen jag kom hit, men det känns fortfarande som att det var igår samtidigt som det känns som att jag har levt och bott här i en evighet.

Den här staden verkar fullt av tanter som uppskattar av att bli hjälpta och inte snäser tillbaka på en, i tron om att de fortfarande är pigga och klarar sig minsann på egen hand. Jag hjälpte dam #1 av bussen, eftersom det såg ut att gå lite trögt och marken var täck av is. I gensvar får jag en miljon tusen takk och klappar på armen. Dam #2 händelsen var lite mer märklig. Agnes och jag hade tagit oss till stan för att fixa paket till Lins bursdag och bestämmer oss för att ta bussen hem, eftersom kylan bet alldeles för hårt. 
 
Vi kliver på bussen och där vi tänker sätta oss står en väska som någon glömt. Jag går fram med den till busschauffören och ber han ta hand om den. Samtidigt ropar en kvinna till mig att den tillhörde en tant som precis gått av bussen. Nu hade chauffören börjar köra, men jag ber honom stanna så jag kan lämna den till tanten som jag såg sprang efter bussen, men inte hann ikapp. Chauffören stannar och jag släpper allt vad jag har och springer efter tanten. Lämnar väskan och hon tackar så OÄNDLIGT mycket men jag ursäktar mig med att bussen med Agnes på står och väntar in mig. Jag springer tillbaka, men ingen buss där? Ringer Agnes och hon var nästan hemma. Kvinnan på bussen som visste vem väskan tillhörde gav chauffören en sjudundrandes utskällning och var fullständigt galen (enligt Agnes, jag fick ju ta nästa buss).

Själv brydde jag mig inte så mycket mer om det, mest att det kändes bra att göra tanten till rätta!


13 December och det var Lins bursdag!!!
Agnes och jag hade fixat paket, tårta, ballonger, luciatåg och ett "band".
Dagen hennes började men fin sång från mig och Olla, Happy Borthdagy, kompat av Agnes på munspel (med noterna fasttejpade på min rygg). Frukost, tårta och paket på sängen slår väl aldrig fel. Men det var självklart inte allt. 13 december = Lucia. Andra ingången i rummet är vi vitklädda, ljusbärande, sjungandes Sankta Lucia med Olla i spetsen som Lucia. Kan varit den skönaste morgonstämman jag hört EVER!!!

Olla fick senare rusa vidare till jobb medans vi andra körde en långsittarfrukost (innehållandes en jävla massa pepparkaksdeg). Sen under dagen hann vi med skivmässa, heja på Mimmi & Ricard, åka till IKEA och käka korv, handla julgran och sätta upp den här hemma, äte en jävla brakmiddag, följt av oändligt med chips, godis och ännu mera tårta. Kvällen avslutas med en hög av mig, Lin och Olla i sängen chattandes på funplanet! En jävla bra (o övermätt dag!)!!!

Jag har fått julklapp från jobbet i form av två sorters (oätbart) pålägg, 1 biffstek och en julskinka! Passar perfekt till vårt julfirande vi kommer ha här i Bergen!

Inatt däremot drömde jag om att min mamma körde bil hit ensam och hade bilen uppfylld ända upp till taket med grillchips. Det säger väl en del av vad vår väggdekoration i sovrummet (en chipspåse uppsatt på väggen) styr med mina drömmar. Suget gör väl sitt det med kan jag tänka mig! Jag var dessutom hemma hos henne på 56:an i skäggetorp och gick igenom hennes skafferi. Där fanns hela himmelriket att hitta. Det jag minns starkast var jordnötssmöret och nutellan som stod på andra hyllan uppifrån.
    Alla mina drömmar verkar bara handla om mina nära och kära hemifrån och inte om några nya intryck härfrån. Men inte är väl det konstigt egentligen när jag tänker på er 24 h/ dygn!!!

På Lördag är det dags för ännu ett kalasfirande här i familjen, Olla fyller 21 år och det ska firas på bästa sätt. Hur får ni veta senare, Olla kan ju faktiskt tjuvläsa!


WhööÖt the FokK!

Drömmar är väl allt underliga. Inatt befann jag mig i Sverige. Hemma hos min familj, liggandes i min egna säng och kramades med Linn. Det var samma dag som jag hade tagit flyget hem till Sverige, det var den 21 december, men det var torsdag. Jag var ledig den dagen och därmed åkte hem. Utan att visst tänka efter.

Vaknar fredag morgon av att telefonen ringer. Det är Agnes, som fortfarande är kvar i Bergen. Hon berättar att min chef från mitt butiksarbete på JC (jobbar inte ens där) som hade ringt henne och frågat vart jag var, eftersom jag skulle jobba fredagen, och jag hade inte dykt upp. Jag tänker fan och skulle lösa det med att ringa och sjukanmäla mig. Men Agnes hade berättat om hur mycket jag hade längtat hem och att jag var i Sverige. Efter ett hastigt hejdå ringer chefen mig och är rasande. Jag gråter ännu mer och får den värsta ångest klumpen i magen någonsin! Hoppar upp ur sängen, säger inte hej-då till min familj och åker buss till jobbet (från Ljungsbro), resan skulle ta 20 min. Jag kom aldrig fram, vaknade av alarmet innan,

Det är i och för sig ingen overklig dröm det här, förutom med bussresan då. Men den har fastnat och idag känner jag mig konstig.

Vi får väl se vad det blir inatt, om det bli en roligare resa!

Vitlök & en jävligt dålig andedräkt.

Veckoslutet har minst sagt varit hektiskt. Schemat har åtminstone varit fullspäckat "från morgon till kväll". Vi har i alla fulla fall avnjutigt en svettig konsert med Timbuktu i torsdags. Very Gut!

Kanske om ni har tur kommer de en o en annan bild från helgen later on.

Ciaoooo.

hemma är bäst!

Ett (eller till och med två) levande bevis på att generationen över oss även förstår sig på msn är min moster och syster. Inte för att de är odlies-goldies, men bara att det fungerar. Självklart föredrar jag telefon före msn men när man finner sig långt bort o telefonsamtalen knappast är billiga är msn faktiskt ett bra alternativ.

Det är helt vansinnigt hur mycket jag längtar hem, aldrig vart med om nåt liknande. Fantiserar om hur Linns och Ebbas skratt/ gap låter och tänker på alla gånger jag skällt på dom för att dom är jobbiga. Nu skulle dom få vara hur jobbiga som helst men jag skulle ändå älska det. Bara för att få träffa dom. Alla gånger Mattias tjatat om hur förjävligt mitt rum ser ut och att jag har 9843659836548 par skor i hallen. När Linda ber mig duka och hacka sallad. Jag skulle hacka lök, om det vore så för en hel dag, för att få träffa henne.Och sist men inte minst Viktor. Min lilla Doggie/ Hoggan. Jag önskade vi kunde bråka lite om datorn eller slåss om den sista chokladbiten, eller trycka i oss lite kladdkakesmet tillsammans!

Men vi ses i Januari, det gör vi det lovar jag!


förstadecembertvåtusenåtta

Klockan är halv 10 och jag jobbar sent skift den här veckan. Sitter i soffan medans resterande av min familj ligger i sovrummet och snusar. Idag är det första december och =

* 3 veckor och 6 dagar sen jag och  Lin kom hit (imorgon en MÅNAD!!!)
* Vi får äntligen se första avsnittet av Sunes jul (som kommer att bli vår julkalender att följa, då vi redan plöjt greveholm för många ggr)
* Första luckan i chokladkalendern får öppnas, med gott samvete
* Vi ska inhandla lite julpynt och mysa till det lite
* Lämna in den dyra mattan på kemtvätt
* Skaffa bankkonto
* Julafton känns närmre och hemlämngtan är stor...

Jag har stickat klart mitt första hårband! Skillsen behöver vi inte diskutera, men numera när vi stickar är det knappt ingen som sitter vid datan längre! Och det är ju sjukt vinnande och stimulerande.

Helgen har vart lugn som en filbunke, vi sparar oss och laddar upp våra krafter till torsdag & Timbuktu, fredag & Hulen, lördag & avskedsfest (?) Så det blir en hel del ståhej i helgen!

Nu börjar jag höra livstecken innifrån sovrummet. Kanske är dom nån på väg upp? :)


RSS 2.0