Dagen är kommen!

Nu mina vänner är det dags för mig att bege mig till Norturas portar en sista gång någonsin. Känslan är tämligen konstig, märklig och obeskrivbar. När jag idag stämplat ut 15.00 väntas mitt livs längsta "semester" på obestämd tid. Härefter har jag ingenting att "hålla fast vid", inget datum "jag måste..." (okej d, hade vart trist att missa flyget till Mexico) jag ska bara vara. Det har äntligen blivit dags för mig att rå om mig själv, att få ge mig det bästa i form av kärlek till/från familjen och vänner. Det har blivit dags för mig.
 
 
Lite praktiska saker:
-Har ingen möjlighet att bli nådd via telefon. Sa upp mitt abbonemang igår och är därför simkorts-lös. Vid krisfall finns Even (och jag) på +47 41552677
-Reser från Bergen fredag kväll, till Tvedestrand
-Ankommer Linköping C onsdag 5 september 21.54
-Blir i Linköping tills flyget går mot Mexico 4 oktober 2012
 
Skål!

Saturdayyyyyy

Idag lördag har jag tränat spinning, vart en snabbis på stan för att kopiera en nyckel och en liten sväng in på min favoritbutik Kinsarvik-helsekost (kommer sakna!!!). 
 
Väl här hemma har jag rensat min gardrob och packat ihop mina kläder och lite andra smågrejjor men jag ser ingen skillnad alls. Lika mycket grejer överallt och ser inte hur vi ska lyckas Even och jag att ännu en gång dra ett flyttlass från Bergen via tåg och buss. Pust! vilket projekt, det blir svettig.
 

Som tidigare känt hatar jag ju att packa så jag tog ett (permanent) break och geggade ihop lite gottebollar som ska njutas till filmmys ikväll. Mixa ihop valfria mängder av allt enligt bilden nedan + vaniljpulver (inte vaniljsocker) glömde ta med det i bilden. Och ni, bli inte skrämda av kikärtorna, bollarna blir apgoda.
Låt stå i frysen en stund innan förtäring
 
En färgfull och välsmaklig middag
Broccoli (koka broccoli i saltat vatten, häll av vattnet, mixa slätt och tillsätt valrfia kryddor ex, salt/peppar, muskotnöt, och en liten klick smör) Panerade torsken i äggvita+pofiber och stekte i kokosolja. Hittade på en egen remouladesås på kvarg (kesella), kapris, dijonsenap, salt & peppar. 

mumma

mmmm, fredagsgott!

Early in the morning...

Exakt såhär jävla glad kan man vara en fredagsmorgonn kl 05.30. Tanken på att jag gör min sista fredag någonsin på jobbet kan locka fram ett smil även hos den tröttaste tjejen... Let's go!

mat mat mat, mera mat!

Idag har jag nästan lagat mat konstant... Tänkte se igenom kyl/frys o skåp för att tömma lite då hemfärden närmar sig rejält.
Har tillverkat seitan (se länken, en glutendeg som används som köttsubstitut för vegetarianer/veganer) och gjort "korv"-stroganoff med den. Gjorde en sats med Labneh (se länk, libanesisk "yoghurtsås" som är sjuuuukt gott till grillat kött) i fredags som var färdig att intas idag. Bakat hälsosamt bröd och äntligen fått till en riktigt god, het och krämig thai red curry.
 
Bloggar som vanligt om mat mat mat...
Ingredienser till Thaigrytan
 
Labneh (jag använe turkiskt yoghurt)
 
Seitan
 
Jag åt mitt brööööd och läste tidningen...
 
Och sist men inte minst, dagen härligt köttiga middag! 
 
Enjoy!
 

tårtis

Igår var det många av de trevliga vikariernas sista dag på jobbet och jag var inte sen med att uppmärksamma detta med tårta!  Uppskattades väldigt mycket!
 
Snart kommer jag hem! endast N I O arbetsdagar kvar. jippie!

sol+alfapet

Sol! Haft en riktigt mys-dag med min kära idag. Spelfestival i Bergen by och jag krossade honom i alfapet på torget idag ;)
 

10 augusti 2012

Hemma från Portugal sedan 5 dagar tillbaka. Kom tillbaka till en rejäl arbetsvecka med ca 12 h arb/dag. Men vad gör väl det när jag har haft en så fantastiskt (och svettig) festivalvecka. Vilka människor jag mött! Vilken energi och kärlek som finns i denna värld okända människor emellan.
 
Nu är det nedräkning på riktigt. 14 dagar i knegets tecken o därefter är jag fri. Ni vet fri. F R I ! Så länge som jag behagar, på obestämd tid, och jag kommer minsann att ta mig god tid.
 
Åt skamgod mat nyss, som vanligt.

Slänger upp en bild på muffins som jag gjorde för nån vecka sen. Obeskrivligt goda och innehåller varken socker, smör eller vetemjöl. Sweet!
Kokos/Vanilj-muffins med blåbär i, toppat med kokoskräm, valnöt och blåbär. Mumsfilibabba!

RSS 2.0