SATS

Vad har ja gett mig in på?
Fick en såndära "tränagratisienvecka"-kort på SATS av en kille på jobbet. Sista aktiveringsdagen är idag.
Och tro mig, var nyss på SATS och bokade en timma spinning kl 15. Jag är livrädd. Har aldrig gillat sånadära flaschiga/trendiga/hippa träningställen.
Men vafan är det gratis kan det väl lika gärna utnyttjas.
Som jag kommer ihåg det gillar jag spinning, men med tanke på att det var ca 3.5 år sedan jag sist deltog på ett pass så är jag livrädd.
.
Återkommer om hur det gick. Simmade 2km imorse så måste äta upp mig lite för att få energin :).
.
Wish me luck!


Uppdatering: Spinningen gick sjukt bra, men jäävlar vad jobbigt. Och svetten bara rann helt ohämmat. Har nog inte svettats så mycket sedan... Indien? Ska försöka utnyttja den här gratis veckan så mycket som jag bara kan.
.
Skön vare iallafall och idag provade jag på att laga en het avokadosoppa. Smakade skit, så rekomenderar den ej. Men prova måste man ju.
Färgen var MYCKET grönare/finare/klarare i verkligheten
.
Idag är det första advent så jag och even har precis tänt första (värme)ljuset. Firar med clementin och pepparkakor. Önskade så innerligt att det fanns svensk julmust här. Norges julmust är typ som svensk... hallonsoda? Inte särskilt juligt för mig.
.
Nu blir det Tarantino på tjocktvn. Hejsvej!

lördag

Äntligen har min kära kommit hem igen :)
Idag var vi på den årliga Lysfesten när julen sjungs in. Behövdes mycket väl för att komma i lite julmodus när det är +11 och regn/översvämning/storm här nu. "Kalaset" avslutades med det största fyverkeri jag någonsin sett. Raketer som slog ut som blommor och smilisar. Snyggt!
Till dagens middag hämtade jag inspiration från norska kocken, Hellström. Det blev en väldigt enkel, men ack så god ugnsform med grönsaker och torsk och stekt squash. Yummie!
.
godare än det ser ut ;)
.
Min heliga spot. Älskar överfyllda fruktfat. En fröjd för både ögat och munnen
.
.
Tack för tipset Linnea, men jag vet inte hur man byter textfärg. Märkte också att mitt försök till att göra bloggdesign (för ca 3 veckor sedan), resulterade i en misanpassad header. Är så jävla okunnig och trög (ointresserad) att jag inte fixar det. Hoppas ni står ut alla (~13!!!) dagliga läsare. Bilden är ju iallafall snygg. David: Tack! En glad dansk som knipsa den i Hampi- Indien.

Bring the boys back home

Tisdagsmorgon. Kaffe.
Imorgon kommer äntligen min Boms hem efter att har varit borta straxt över tre veckor. Verkligen på tiden!
Varje gång vi är ifrån varandra så vill jag alltid när vi ses igen att allt ska vara perfekt. Ni vet sådära när man är nykär.  Så nu blir det nya fräscha sängkläder och dammsugning. Blir också att ta upp lite bullar ur frysen, för det är ju så ni känner mig, mitt sätt att visa kärlek på går via magen. Alltid ;)
.
Hinner också med ett Yogapass innan arbetsplikten kallar.
God Tisdag allihopa!

no rain

Regnfri söndag och vi ger oss ut till fjälls. hej

En upphottad Honta

Tänkte tillbaka mycket idag på tidiage kollektiv som Zinken och Löbergsvingen. Och i all den tids ära slängde jag ihop en "HontaTonta-deluxe" såhär på kvällskvisten.  Fan vad gött det är.
.
För att återskapa det ljuvliga gör du såhär:
- Laga först själva Honta Tontan. Hur (läs: vad fan är det?)? Blanda lite havregryn, smör och socker i en kastrull o värm på't tills det blivit en enhet.
- Skala och skär ett äpple i bitar. Jag hade gröna Granny Smith så jag sockrade dom lite så dom inte är så syrliga.
- Lägg äpplena i en ugnsfast form och strö lite riven kokos över.
- Hacka mandlar o ha i det i Hontagrytan.
- Lägg Hontablandningen över äpplena
- Kör in i ugnen på 200 grader ~ 10-15 min
Voilá!
.
Skulle va gött med Vaniljkesella till, men glömde köpa. Kan va gott med lite kanel på, men jag avstod då jag drack chai till, vilket redan har lite kanelsmak i sig.
.
Sitter o hör på cdn jag fick låna med mig hem av Angela (Yogalärare) nu. Mycket njutbart!

Jag skrek...

.
Sliten, men glad tjej. Kom hem från jobbet och improviserade världens godaste pesto-omelett. Det skålar vi för med världens bästa chai. Har en stor röd prick (läs: finne) mitt på näsan så idag har folk kallat mig Rudolf. Jo tack!
.
Snart blir det den obligatoriska torsdagsröjningen (inför helgen) och kl 18-20:30 Yogar och mediterar vi.

bullar

dagens bullar

13 nov 2011

Söndagsmorgon och nyss hemkommen från simhallen. Den här veckan har jag vart superaktiv.

Har utövat:
  • 5 Yoga-akter (mån-torsd + lördag)
  • 1 Zumbapass (hemma framför datorn - fredag)
  • 2h fjälltur (lördag)
  • 1.5 km simning (söndag)
Och för all del, inte underskatta mitt fysiska tunga jobb. Känns riktigt skönt att vara igång och dessutom blir det inte så ensamt nu när Even är på Sörlandet eftersom jag är så "sysselsatt" hela tiden.
Det har vart en riktigt bra helg, det är skönt att man är så bra kompis med sig själv! 

Nu ska jag hänga tvätt och sen ska jag baka bullar! :)

sol o fjäll

Nu går jag en liten fjälltur. hejsvej!

Ett par timmar senare...


Det blev en tvåtimmars fjälltur på egen hand med kameran och p3 poddar i mp3n.
Är egentligen väldigt bortskämd när man bor i en storstad som är omringad av sju fantastiska fjäll. Tog mig 15 minuter att gå till "starten" på fjällturen, och jag bor mitt i centrum. Natur nära till hands- JA TACK!
.
Går igenom centrum






Älskar hösten och alla färger




Och helt plötsligt var man nere mitt i centrum igen.

Nu straxt blir det film o lördagsgodis! Som jag längtat :)

hal gröt

Efter en intensiv och svettig Yoga-akt sitter jag nu o njuter min dagliga frukost. Havregrynsgröt med banan o en skvätt mjölk, som jag idag har hottat upp med mandlar och russin.
Kom tyvärr hem till något mindre trevligt i brevlådan - elräkning. TRÅKIGT.


Haha, allt ramlade av skeden EXAKT när bilden togs, därav minen.
Ni vet *åhhh nej kommer det ligga kvar innan bilden tas... NEJ! där ramla det av- KLICK*



Nu ska det duschas, laga matlåda och städas fint inför helgen. Jag försöker alltid att städa på torsdagar så att det bara är o slappa efter fredagsjobbet. God torsdag!

tacksam

Hur ofta stannar vi upp egentligen och reflekterar över det vi har istället för det vi inte har?

Jag tänker ofta på hur tacksam jag är till livet. Till mig själv, och vart jag har kommit att bli. Vilka fantastiska möjligheter jag har och all den kärlek som omger mig.
.
Jag har två ben att stå på, två armar att röra mig med, jag är frisk! Jag kan äta när jag är hungrig, sova torrt och varmt. Jag har ett jobb med möjlighet att sluta i princip när jag vill, för att sedan kunna komma tillbaka till när jag behöver det. Jag har jobbat mig till möjligheterna att få kunna resa och upptäckt att det är min stora passion här i livet.
.
Jag menar, jag är bara 21 år gammal och jag har gjort mycket som jag är så fantastiskt nöjd med.
Jag är född i en tid där vi har alla möjligheter att göra i princip vadsomhelst. Det går, om man jobbar för det! Att leva just nu och att fullfölja sina drömmar är lycka! Vi har ett liv att förbruka, gör det på ditt sätt och inte som normen, "bara för att det är så det ska vara".
.

helgen som var

Hej och hå!

Just nu:

Kokar ett ägg.
Lyssnar på Liquid soul.
Förbereder mig mentalt för en ny arbetsvecka.
Saknar min sängkompis (läs: pojkvän)
Är typ färdig med alla julklappar redan (skönt)!
Saknar mitt låååånga, men slitna, toviga hår. Trivs inte i mitt korta hår nu.
Min data luktar kaviar.
.
Mitt försök till biomaraton med tre filmer efter varandra gick förhållandevis bra. Jag somnade inte förns mitten av sista filmen.
.
Såhär spännande har min helg varit:
  • Sett tre biofilmer, okej 2 1/2 då.
  • Yoga
  • Sprungit
  • Städat
  • Solat
  • Rullat köttbullar
  • SKYPE - i plural Skypeat, skypat ...??
  • Köpt julklappar
  • Läst bok - Mahatma Gandhis självbiografi
  • Ätit minst 1 kilogram lösgodis (utan överdrift)
  • Simmat (och i simhallens omklädningsrum blivit tillfrågad om att vara modell MED kläder, jag vågar självklart inte)

Det här med styckindelningen går ju heller inget vidare. Ibland går det, ibland går det inte som ni ser.

uppe med tuppen

Efter att ha jobbat en dagvecka och gått upp 05.30 varje dag blir konsekvenserna av att vara en kvällstrött människa, som gärna lägger sig kl 22 en fredagkväll, att man även går upp tidigt på lördagen - kl 7.
Nu har jag lyckats fördriva en timma och det har börjat ljusna lite lätt ute. Nu kryper det lite för mycket i benen, så jag beger mig ut på en promenad. Yogan är inte förns 10.30.

EDIT: Tro det eller ej, men Lisette Helsing gav sig för första gången någonsin ut på en löprunda. Jag har, för dom som känner mig, alltid varit negativt inställd till att springa, men se på fan. Inte nog med det, jag sprang heeeela varvet utan att stanna. Jag är så otroligt stolt över mig själv! Klapp på axeln :)

Present!

Igår hade jag min bästa meditationssession någonsin! Jag har aldrig tidigare kunnat vara så fokuserad och verkligen närvarande under min meditering som igår. Med lite vägledning av fantastiska Angela gick 40 min alltför fort.
Känslan och lyckan efteråt var total. Kände mig helt upprymd och tårarna nästan spruta ut av glädje och välbehag.
Det är bara så härligt! Och i tillägg är det fredag idag, och jag har redan tagit helg. Even är hemma på Sörlandet så jag ska snart på Yoga. Sedan ska jag spenderna kvällen till att laga lite god mat, skriva lite dagbok och en och en annan film kanske.
God helg kära!
EDIT: Vad irriterande det är när jag försöker styckindela med mellanrum mellan styckena, men så fort jag klickar på uppdatera så hoppar texten ihop igen. GRRRR... nån som vet hur det kan ordnas?

Ett paket kommer lastat med...

Dr. Martens!!!
Fick hem dom här snyggingarna som jag vann på en Tradera auktion.
Väldigt bekväma, men lite ovant att dom är sååååå stora o liksom klumpiga på ett sätt. Jag tror jag har 42 i dom, så det bidrar ju inte direkt till att dom ser nättare ut.
Men jag är glad :)
Nu ska jag diska, och plocka undan lite till tonerna från Ivan Smagghe,  och mellan 18:00-20:30 befinner jag mig på Yogarummet för en Yogaakt och därpå en akt Mindfulness (meditation o såntdära). Längtar!

Like it!

Gillar extra mycket just nu:

- Lax
- Kaviar (ej kombinerat med lax)
- Värmeljus
- Pojkvän
- Höst (hellyeah!)
- Fräknar
- Orange
- Morötter, clementiner och äpplen
- Yoga
- Raggsockar (det är inte så kallt ute än, men på jobbet liksom)
- Fjäll
- Meditation
- Öppna sinnen
Insåg att listan skulle kunna göras oändligt lång.
Med detta säger jag Godnatt kl 21.29.
Kärlek!

RSS 2.0