Vulkanigt o sant

Hejj och Halla!
 
Vi tog oss i kragen, packade ihop vara grejor och lamnade San Marcos. Flytten blev inte langre an en battur tvars over sjon (15min) till storre, vildare San Pedro. Vi motte upp med Rasmus igen och syftet med att vara har var att klattra/hika vulkan San Pedro ( ca 3000 m.o.h). Iford platta, hala 75-kroners skopunkten skor, och Even flipflops med strumpor gjorde vi ett tappert forsok. Vi kom dessvarre inte langre an 2/3 av turen da Evenstackarn varit spy/magsjuk dagen fore, sa dennes krafter var icke-existerande. Men ingen skam for det. Det var vidunderligt att vandra genom majsfalt, kaffeplantor och avocadotrad.
Kaffebonor, smakar sott farskt
 
svettiga grisar
 
Nyplockad avocado

Dagen efter floppen reste vi vidare till Antigua. En mysig stad med fargglada hus, god mat och trevlig shopping omringad av massiva (aven aktiva) vulkaner. Forsta tva dagarna har har vi for forsta gangen vagat oss pa en dagsutflykt pa egen hand med chickenbuss till San Antonio Agua Calientes for att ga pa marknad. En liten besvikelse da marknaden har i byn ar betydligt battre och storre (och billigare). Passerade dock en RIKTIG skobutik och utan tvekan fick vi antligen kopt oss rejala skor som vi kan vandra oss till dods i.
 
Dom coola, fargglada, omtalade- chickenbusses!
 
Sa efter att Even fatt aterhamtat sig lite tankte vi ge oss i kast med ett nytt forsok att bestiga en vulkan, denna gang en aktiv; Volcano Pacaya (ca 2500 m.o.h). Jag var minst sagt nerevos och orolig efter att ha gjort diverse research pa internet dar folk haft delade meningar, men i vissa fall benamt turen som livsfarlig. Idag var dagen och det var med lattnad vi genomforde hiken. PEACE OF CAKE ! Men guuu va fantastsikt cooooolt det var. Du kan valja att gora den i dagsljus eller lagom till solnedgang och se lavan gloda i morkret, men vi tog det safe och nojde oss med att grilla marshmallows pa lava i dagsljuset och bevittna fantastiska vyer. Och skorna satt perfekt!
 
 
Blir bara mer och mera sugen pa att ga vandringsleder och hiker nu, langtar tills det ar dags for incaleden och annat kul vi hittar pa under vagen.
 
Men fy vad det ar kallt nu. Iallafall nar solen inte ar framme och kvallarna ska vi inte prata om (okej, kanske inte kallt i jamforelse med hemma, men anda). Borjar langta lite efter strand nu igen, och tannen som jag jobbat sa intensivt med ar som bortblast. Borja om pa ruta 1 (en javla process for en ginger som mig)...
 
Imorgon bitti tar vi en shuttle (och omvag) till Semuc Champey, som vi bestamt oss for att droppa, men fatt fortalt att det far vi bara inte-missa-under-nagra-som-helst-omstandigheter, sa darav omvagen. Efter det blir det Honduras.
 
Puss&Kram!

Kommentarer
Postat av: lin

åhhh jag blir helt nostalgisk (och avis som vanligt)... exakt det där gjorde vi med/var på de platserna... Älsakr chicken buses, speciellt när dem fylls med diverse djur. Ni verkar ha det fantastiskt. fortsätt med det <3

2013-01-20 @ 00:12:16
Postat av: Bosse med B

Fan vad häftigt! Snygga bilder/tjej mä , peace puss /bosse

2013-01-21 @ 21:03:05
URL: http://davidforlife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0